Neuzekesoorlog flakkert weer op: verkoper is nog niet terug of er is alweer een klacht

Carl Demeestere is terug op de Groentemarkt. Was hij daar dan geen persona non grata? “Ik sta niet op het plein zelf, ik sta op privéterrein.” Foto: if

Gent -

Nog vóór Carl Demeestere echt kon terugkeren naar de Groentemarkt, lijkt de Neuzekesoorlog alweer aangewakkerd. Iemand heeft tegen hem een klacht ingediend omdat hij in een stoffige werf cuberdons verkoopt. “Niets aan de hand”, zegt het federaal Voedselagentschap (FAVV).

Dik een halfjaar geleden haalde Carl Demeestere het nieuws omdat hij zich tegenover twee wereldreizigers racistisch had uitgelaten over zijn buurman-verkoper. De toeristen zetten een filmpje van het incident online. Burgemeester Daniël Termont (SP.A) greep eigenhandig in en verbood de vergunninghouder nog langer met Demeestere te werken. Het was de exit voor de verkoper met het hoedje.

“Geen stof”

Na enkele maanden van cuberdonverkoop tegenover het stadhuis is Demeestere echter klaar voor een comeback op de Groentemarkt. In juli opent daar een markthalletje met Belgische specialiteiten. Momenteel werken arbeiders de ruimte af. Demeestere heeft weinig geduld en stond er al twee weekends. “Op momenten dat er niet werd gewerkt”, zegt hij. “Toch belde iemand het FAVV. Wij hebben vastgesteld dat er niet werd gewerkt en er geen stof was. Er was dus ook geen gevaar voor contaminatie, zeiden ze daar.”

Demeestere zegt geen zin te hebben in een nieuwe aflevering van de Neuzekesoorlog. “Anderen duidelijk wel. Ik ga niet zeggen wie heeft gebeld naar het Voedselagentschap. Maar ik ga het wel denken.”

Privéterrein

Voor wie zich afvraagt hoe het komt dat Demeestere weer op de Groentemarkt mag staan: “Ik sta niet op het plein zelf, ik sta op privéterrein.”

Door jcd
VOOR ABONNEES