Commotie op school na “seksuele spelletjes” bij kleuters

Foto: BELGAIMAGE

Op een West-Vlaamse school is commotie ontstaan nadat kleuters “seksuele spelletjes” met elkaar hadden uitgeprobeerd. De directie organiseert een overlegmoment met bezorgde ouders en met een expert van Sensoa. “We krijgen meer en meer zulke vragen van kleuterscholen”, zegt Karen De Wilde van Sensoa.

Het was danig schrikken toen de directie onlangs een brief verspreidde met het nieuws dat enkele kleutertjes van vier jaar “seksuele” spelletjes met elkaar hadden gespeeld. Met de ouders van de betrokken kinderen was op dat moment al samengezeten, maar ook de anderen werd gevraagd uit te kijken naar verontrustend gedrag. “We wilden open communiceren”, zegt de directrice van de school in kwestie.

De kinderen deden de spelletjes tijdens de speeltijd, uit het zicht van de leerkrachten. “We nemen dit ernstig”, zegt de directrice. “Sinds we op de hoogte zijn, is er verhoogde waakzaamheid op de speelplaats.” De school riep ook meteen de hulp in van het CLB, het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, de Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Sensoa. Op vraag van de school gaat expert Karen De Wilde ook ter plekke, voor een infovergadering met de ouders.

LEES OOK: Experts over “seksuele spelletjes” bij kleuters: “Niet dramatiseren, maar gedrag kan soms wél problematisch zijn”

Door Kim Clemens en Cedric Lagast