Rode Duivels aangekomen in Rusland: spelers maken kennis met hun hotel in Moskou

De Rode Duivels zijn onder massale media-aandacht gearriveerd in Rusland, waar het wereldkampioenschap voetbal vanaf morgen plaatsvindt. Na een vlucht van drie uur landde vlucht SN 2018 van Brussels Airlines om kwart na drie op de luchthaven van Moskou. Als het even meezit, keren de Duivels ergens diep in juli terug met een wereldbeker in de bagageruimte.

Na een vlucht van zo’n drie uur hebben de Rode Duivels voet aan de grond gezet in Moskou. Het ging er ontspannen aan toe. Het begon al met een grappig instructiefilmpje met de spelers zelf in de hoofdrol. Aanvoerder Eden Hazard kwam zelfs vluchtig alle journalisten - helemaal achteraan het vliegtuig geposteerd - groeten. Jongens als Mignolet en Vermaelen namen iets om te lezen, er werd gekaart door Jan Vertonghen, Dries Mertens, Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco terwijl anderen naar muziek luisterden - met hun gesponsorde en gepersonaliseerde tricolore hoofdtelefoons - of hun ogen even dicht deden. De spelers kregen allemaal drie stoelen ter beschikking zodat ze hun benen konden strekken indien gewenst.

De spelers kregen een menu voorgeschoteld dat werd samengesteld door de voedingsdeskundige van de KBVB. Als voorgerecht een cocktail van garnalen, gevolgd door kip met kokosnoot, rijst en groenten of pasta met zalm en spinazie. Als dessert was er keuze tussen een rijsttaartje, drie soorten yoghurt en appels en bananen.

Martinez: “Nu begint het helemaal te kriebelen”

De vlucht verliep voorspoedig, zei bondscoach Roberto Martinez meteen na aankomst aan onze collega’s van de RTBF. “This was a nice day”, begon hij. “Van meet af aan was alles goed geregeld. We hebben een goede vlucht gehad. Het ging heel vlot. Ik heb onderweg naar een voetbalmatch gekeken, een beetje gegeten en ook wat geslapen. Ik had nog wat in te halen. Nu begint het helemaal te kriebelen. We kunnen niet wachten om hier op Russische bodem te trainen.”

De Duivels verzamelden vanochtend om 9u in Zaventem voor de klassieke check-in die begon om kwart voor tien. Om 16u15 lokale tijd, een uurtje vroeger in België, kwam het vliegtuig met de Duivels aan op de luchthaven van Moskou Sheremetyevo.

Rode Duivels aangekomen in Rusland: spelers maken kennis met hun hotel in Moskou
Foto: Photo News
Rode Duivels aangekomen in Rusland: spelers maken kennis met hun hotel in Moskou
Foto: BELGA

Bij aankomst op de luchthaven in Moskou werden de spelers onmiddellijk van het vliegtuig geplukt en via een aparte uitgang weggevoerd. Ondertussen bleef er een deel van de staf achter om de bagage mee te nemen. De spelers hadden ook iets te veel bagage op het vliegtuig meegenomen, waardoor van zeven journalisten een valies in Brussel is achtergebleven. Die komt donderdag achterna.

Terwijl de journalisten nog moesten beginnen aan hun calvarietocht doorheen de files van Moskou waren de spelers dankzij de politiebegeleiding al bijna in hun hotel, Moscow Country Club. Daar krijgen ze vanavond nog een sportmaaltijd en de jongens die dat wensen kunnen een massage krijgen.

LEES OOK: Onze man was als eerste op bezoek in het WK-hotel van de Rode Duivels, bekijk hier zijn rondleiding

Er staat vandaag geen veldtraining gepland, maar individueel kan wel iedereen in de fitness terecht.

Speelvogel Eden Hazard leefde zich na aankomst meteen uit in het “kindvriendelijke” hotel, zoals blijkt uit de tweet van Simon Mignolet:

Morgen eerste (open) training

Morgen staat er een open training geprogrammeerd. Dan mogen ook fans en mensen uit de buurt van het hotel van de Rode Duivels naar de training komen kijken.

1.300 voetbalshirts en… speculoospasta

Naast de 24 voetballers gingen ook 34 stafleden en 55 journalisten aan boord. Het vliegtuig voerde daarnaast ook heel wat materiaal naar Rusland. Zo namen de Belgen negentig voetballen, 150 paar voetbalschoenen en maar liefst 1.300 voetbalshirts mee richting Moskou. Opvallend: ook een hele voorraad speculoospasta maakte de verplaatsing. Die Belgische specialiteit is in Rusland immers niet makkelijk te verkrijgen.

Rode Duivels aangekomen in Rusland: spelers maken kennis met hun hotel in Moskou
Foto: Photo News

België opent het toernooi maandag met een wedstrijd tegen Panama. Nadien kijken de Duivels in groep G nog Tunesië (23/06) en Engeland (28/06) in de ogen.

Door gegy, wic, gvdl
  • Meest recent