Play-offs Euromillions League: Oostende heeft afspraak met de geschiedenis

Foto: BELGA

Oostende heeft vanavond afspraak met de Belgische basketbalgeschiedenis. De kustploeg kan in eigen huis voor de zevende opeenvolgende keer kampioen spelen. Dat zou meteen een nieuw record zijn.

Semailles (1946-1951), Antwerpse (1959-1964), Oostende (1981-1986) zelf en Racing Mechelen (1989-1994) werden ooit zes keer op een rij kampioen. Oostende kan dat record vanavond dus scherper stellen. Als de kustploeg immers voor de derde keer in de finale van de play-offs wint van Antwerp Giants is een sweep (3-0) en de zevende titel op een rij, de negentiende in de clubgeschiedenis, een feit. “In mijn hoofd is het 0-0, hoor. Ik zal mijn selectie waarschuwen dat we tegen de Giants vanaf de eerste seconde bij de les moeten zijn. Anders kan het nog fout lopen,” waarschuwt coach Dario Gjergja.

De Kroaat kan tevens het record van Lucien Van Kersschaever, zesmaal kampioen met Racing Mechelen, trouwens afsnoepen. Antwerp Giants, voor het eerst in achttien jaar in de titelfinale, hangt in de touwen maar blijft strijdvaardig. Het schept moed uit het gegeven dat Brussels vorig seizoen ook het titelfeestje van Oostende in eigen huis verbrodde door match 3 te winnen. “Wij willen vrijdag terug een wedstrijd in de Lotto Arena betwisten. We weten dus wat we vanavond moeten doen,” zegt de Nigeriaanse center van Antwerp Giants. Offensief zullen de Giants, 67 punten in de eerste en 68 in de tweede partij, dan wel een tandje moeten bijsteken.

Programma finale play-offs EuroMillions League (best of five):

9 juni: BC Oostende-Antwerp Giants 75-67

11 juni: Antwerp Giants-BC Oostende 68-74

13 juni: BC Oostende-Antwerp Giants

15 juni: Antwerp Giants-BC Oostende (eventueel)

17 juni: BC Oostende-Antwerp Giants (eventueel)

Op TV: rechtstreeks op Play Sports, samenvatting op Sporza

Door cpm
  • Meest recent