Schrijver onthult na meer dan 630 afleveringen: daarom zijn ‘The Simpsons’ geel

Bron © The Sun

Foto: 20th Century Fox Television

Een schrijver van ‘The Simpsons’ heeft in een pas verschenen boek antwoorden onthuld op enkele van de meest gestelde vragen over de animatiereeks. Lezers komen onder andere te weten waarom de bekende familie uit Springfield een gele huidskleur heeft.

Mike Reiss werkt al sinds de start van ‘The Simpsons’, in 1989, mee aan de reeks en heeft nu een boek geschreven met de lange titel ‘Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons’. De schrijver onthult de antwoorden op enkele van de meestgestelde vragen over de serie die intussen al meer dan 630 afleveringen meegaat.

Schrijver onthult na meer dan 630 afleveringen: daarom zijn ‘The Simpsons’ geel

Waarom wonen ze in Springfield?

Springfield, de woonplaats van ‘The Simpsons’, is ‘geleend’ van een succesvolle sitcom uit de jaren 50. Groening koos de naam uit ‘Father Knows Best’ omdat hij een ‘algemene eentonigheid’ uitstraalde. “Springfield heeft aan de oostkant een oceaan, en aan de westkant ook”, schrijft Reiss. “We hebben ooit vermeld dat Oost-Springfield driemaal zo groot is als Texas. In een andere aflevering zien we Homer ’s ochtends sneeuw scheppen en in de namiddag cocktails drinken in zijn hangmat. Dan rijst de vraag: op welke planeet ligt Springfield?”

Schrijver onthult na meer dan 630 afleveringen: daarom zijn ‘The Simpsons’ geel

Waarom komt de naam ‘The Simpsons’ in de generiek van achter een wolk tevoorschijn?

“Als de naam van de reeks verschijnt, zien kijkers eerst het halve woord ‘The Simps’, waarna de rest volgt.” En dat is de bedoeling, aldus Reiss. “Waarom? ‘Simps’ is een afkorting van ‘simpletons’ - simpele zielen - net zoals diegene die je te zien zal krijgen in de reeks.”

Waarom zijn ‘The Simpsons’ geel?

De knalgele huidskleur van ‘The Simpsons’ is eigenlijk heel toevallig bepaald. Het was aan een voormalige animator van ‘The Simpsons’, niet bij naam genoemd, die een kleur moest vinden die zo goed mogelijk bij de tekeningen van geestelijke vader Matt Groening paste. Ze koos voor geel vanwege de bizarre haarlijnen van de kinderen. “Bart, Lisa en Maggie hebben geen haarlijnen”, legt Reiss uit. “Er is geen scheidingslijn tussen hun huid en hun haardos. Dus kozen de animators voor geel: het lijkt een beetje op huid, het lijkt een beetje op haar.”

via GIPHY

Door ehu
Laad meer berichten...