Pinkpop blijft nog tot 2040 in Landgraaf

© EPA

Het Nederlandse muziekfestival Pinkpop blijft nog zeker twee decennia in Landgraaf. De gemeente Landgraaf en organisator Festivals Limburg B.V hebben tijdens de openingsdag van Pinkpop 2018, vrijdag 15 juni, het verlengingscontract ondertekend.

Pinkpop directeur Jan Smeets is bijzonder blij: “Ons huidige contract met de gemeente loopt tot en met 2020 maar ook na die tijd willen we het festival graag in Landgraaf blijven houden. Het huidige contract is opnieuw bekeken en dat heeft uiteindelijk geleid tot dit mooie resultaat. Pinkpop hoort bij Landgraaf en Landgraaf hoort bij Pinkpop.”

Ook burgemeester Raymond Vlecken en schepen Freed Janssen zijn namens het college trots. “We voelen ons vereerd dat dit fantastische festival zich voor nog langere tijd aan Landgraaf wil verbinden. Pinkpop is van grote waarde voor onze gemeente, zowel wat betreft naamsbekendheid als economische spin-off. Deze contractverlenging garandeert het behoud van deze positieve effecten. Het college verheugt zich op het voortzetten van de prima samenwerking met de organisatie van Pinkpop.”

Headliners van deze editie van het festival zijn onder meer Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars.

Aangeboden door onze partners

Lees ook