Michael Jackson krijgt een eigen musical

Bron © Variety - Hollywood Reporter

Foto: AP

Dat we ook na zijn dood nog jaren zouden kunnen genieten van de muzikale erfenis van Michael Jackson, dat viel te verwachten. Dat de ‘King of Pop’ ook een eigen musical zou krijgen,... in deze tijden misschien ook wel, maar we zouden je het nieuws niet willen onthouden.

De Michael Jackson Estate en Columbia Live Stage hebben vandaag aangekondigd dat er een musical komt met de muziek van Michael Jackson. Het doel is om die in 2020 in première te laten gaan op Broadway.

Veel details over de musical zijn er nog niet bekend, al zal het scenario geschreven worden door Lynn Notage, die met twee Pullitzer-prijzen op haar naam een zeer gerespecteerd schrijfster is. Choreograaf Christopher Wheeldon mocht in het verleden dan weer een Tony mee naar huis nemen, dus we mogen kwaliteit verwachten.

Hoewel de producenten het hebben over een “door het leven van Michael Jackson geïnspireerde musical” is het nog niet zeker in hoeverre die werkelijk over het leven de superster zal gaan. Het feit dat de Michael Jackson Estate betrokken is bij de musical, doet twijfels rijzen over de opname van de minder mooie kantjes van diens leven zoals zijn proces omtrent kindermisbruik.

Het belooft wel de zoveelste ‘jukebox-musical’ te worden: een musical met de hits van een popster. Onder meer Frankie Valli and the Four Seasons gingen Michael Jackson daar al in voor met de musical ‘Jersey Boys’, Gloria Estefan kreeg dan weer haar ‘On Your Feet’, de nummers van Queen werden verwerkt in de musical ‘We Will Rock You’ en zelfs de Spice Girls hadden met ‘Viva Forever’ hun eigen musical.

Door nkdr