Véronique Leysen stopt met koffiebar Maurice

Foto: Instagram

Na lang piekeren heeft Véronique Leysen beslist om afstand te doen van koffiebar Maurice in Berchem. De zaak aan de Cogels Osylei staat dus over te nemen. Véronique Leysen heeft het te druk met haar breilabel en de nieuwe zaak Maman.

“Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna vijftig nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten”, schrijft Véronique Leysen op haar Facebookprofiel.

Koffiebar Maurice in de Boerentoren sloot eerder al omdat de pop-up daar niet langer kon blijven. De meubels werden online verkocht. De naam Maurice komt trouwens van de grootvader van Véronique Leysen.

Véronique Leysen stopt met koffiebar Maurice
Véronique Leysen in koffiebar Maurice in 2014. Foto: Joris herregods

“Met Maurice heb ik een wereld kunnen creëren waar ik jullie allemaal met heel veel liefde ontvangen heb, waar ik mensen probeerde te laten wegdromen in een wereld die er mooier uitzag dan de wereld (soms) daarbuiten. Een plek waar je bij mijn Bompa Maurice op de koffie kon. Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit!”, schrijft ze verder nog.

Consultancy

Véronique Leysen start nu met ‘Mary Mary consultancy’. Onder die naam zal ze interieurs vormgeven en nieuwe projecten opstarten die te maken hebben met branding. “Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen.”

Het eerste project, waar Véronique Leysen al langer mee bezig is, is Maman in de Sint-Annakapel in de Korte Nieuwstraat, een samenwerking met Dille en Kamille. Maman wordt een lunchzaak met een honderdtal theesoorten.

 

Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna 50 nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten. De nieuwe uitdaging ‘Maman’ en de collecties van het fashion label ‘Maurice knitwear’ vragen al mijn energie. Het is onmogelijk geworden om dat allemaal te blijven combineren. Met Maurice heb ik een wereld kunnen creëren waar ik jullie allemaal met heel veel liefde ontvangen heb, waar ik mensen probeerde te laten wegdromen in een wereld die er mooier uitzag dan de wereld (soms) daarbuiten. Een plek waar je bij mijn Bompa Maurice op de koffie kon, de beste ontbijtjes kon eten, de witste kerst kon vieren, genieten van je koffie en kijken naar fijne en interessante mensen. Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit! Ik zal mij in de toekomst meer focussen op wat ik met heel mijn hart en ziel doe: interieurs vormgeven, een wereld bedenken en volledig aankleden tot er een ziel en wereld ontstaat. Van horeca over woningen tot het vormgeven van brands en het bedenken of finetunen van merken. Ik start met ‘Mary Mary consultancy’ een nieuw verhaal. Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen. Te beginnen met “Maman” in de Korte Nieuwstraat in Antwerpen, een restaurant dat ik over enkele maanden open in samenwerking met Dille & Kamille. #Mauricelovesyou #mauricesaysgoodbye (Interesse in de overname van Maurice Berchem? We staan open voor een gesprek.)

Een bericht gedeeld door Veronique Leysen (@mauricetteveronique) op

Door Maaike Floor