Amerikaans golf-icoon Hubert Green (71) overleden

Bron © BELGA

De Amerikaanse golfer Hubert Green, in 1977 winnaar van het US Open en in 1985 van het PGA Championship, is dinsdag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van keelkanker. Dat deelde de PGA woensdag mee.

Green won in totaal 19 PGA-toernooien en werd in 2007 in de Golf Hall of Fame opgenomen. Drie keer maakte hij deel uit van het Amerikaanse Ryder Cup-team. In 1977 en 1979 hielp hij de Verenigde Staten mee aan de overwinning in het tweejaarlijkse treffen met Europa.

Amerikaans golf-icoon Hubert Green (71) overleden
Foto: AP

Zijn zege in het US Open boekte Green in uitzonderlijke omstandigheden. De organisatoren hadden tijdens de laatste ronde een anoniem telefoontje gekregen van een man die beweerde dat hij Green aan de vijftiende hole neer ging schieten. Ondanks dat hij van de organisatie de optie kreeg om het toernooi daags nadien voort te zetten, besloot Green de dreiging te negeren. De extra druk belemmerde hem niet om de laatste vier holes af te werken in par (birdie op hole 16, bogey op hole 18) en zo de leiding te behouden.

In 2003 werd er al eens mondholtekanker vastgesteld bij Green. Hij overwon de ziekte en keerde in 2004 op de courts terug. In 2009 zette hij een punt achter zijn carrière.

    AANGERADEN