TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien

Foto: IG

Wie zich komende zomer naar het zwembad of op het strand begeeft en nog op zoek is naar een zwemoutfit: huidkleurige bikini’s en badpakken zijn hip. Topmodel Bella Hadid, realityster Kim Kardashian en de danseressen van Beyoncé zijn duidelijk fan.

Een maand geleden plaatste het Amerikaanse topmodel Bella Hadid een kiekje van zichzelf in een sensuele houding op Instagram. Haar volgers moesten een keer goed in hun ogen wrijven, want op het eerste gezicht leek de brunette poedelnaakt te poseren. Niet dus, Hadid droeg wel degelijk een bikini… in bijna exact dezelfde tint als haar huid.

TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien
Bella Hadid Foto: IG

Ook andere sterren gaan voor deze mode. In de nieuwste clip van Beyoncé en haar man Jay Z, bijvoorbeeld, wordt Queen B in een bepaalde scène omringd door danseressen. Zij dragen allemaal een volledig nude pakje. De zangeres zelf gaat voor een huidkleurige legging en behatop met ruitjes van het Britse modehuis Burberry.

TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien
Beyoncé en haar danseressen in ‘Apeshit’

Hoewel ‘naakte’ badmode deze zomer populair is, is het niet de eerste keer dat stuks in beigetinten in de rekken hangen. Vorig jaar merkte modesite Polyvore op dat bezoekers 145 procent meer dan het jaar ervoor op de trefwoorden nude swimwear zochten. De stijgende populariteit was volgens sommigen te wijten aan rapper slash modeontwerper Kanye West. Hij staat immers bekend om zijn creaties in neutrale kleuren.

TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien
Kim Kardashian Foto: IG

Maar niet alles is onder invloed van West. Badmodemerken zoals het Britse Nünude en het Zuid-Afrikaanse Nudewear zetten uit zichzelf in op huidkleurige bikini’s en badpakken om een boodschap mee te geven. Ze willen op deze manier diversiteit en body positivity stimuleren. “We willen verschillende aspecten van moderne vrouwelijkheid verkennen. We moedigen onze klanten aan en nodigen ze uit om glazen plafonds te breken en ons te helpen bij het reconstrueren van de schoonheidsnormen, staat er te lezen op de site Nudewearr.

TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien
Nünude

Ook op Instagram leven blogsters en fashionista’s zich uit met de nude trend. Durf jij een huidkleurig badpak aan? Een selectie van onze favorieten.

TREND. Badpakken die je eigenlijk niet mag zien
1. Oysho - 39,98 euro / 2. Eres - 545 euro / 3. H&M - 30,98 euro / 4. Norma Kamali - 148,78 euro / 5.
Door vwh
  • VOOR ABONNEES