“Samsung ontwikkelt tweede scherm op smartphone om de ultieme selfies te kunnen maken”

Bron © Tech Pulse, Mobiel Kopen

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Eén scherm met een selfiecamera aan de voorkant? Passé, zo vindt Samsung. In een patentaanvraag bij de USPTO in Amerika stellen ze immers iets heel anders voor. Zij willen van de achterkant van smartphones ook een scherm maken. Zo kunnen mensen de meest kwalitatieve camera aan de achterkant gebruiken, maar kunnen ze toch nog checken of hun haar wel helemaal goed zit.

Sinds de Samsung Galaxy S8 zijn er amper grote vernieuwingen te zien in de recentere high-end smartphones van het merk. De geruchten dat er een drastische verandering zit aan te komen, gonzen dan ook al een tijdje. Nu lijkt het elektronicabedrijf dat per ongeluk zelf te bevestigen met een patentaanvraag bij de USPTO.

Meestal blijft zo’n opmerkelijke nieuwigheid geheim tot de lancering van de nieuwe smartphone. Maar de gespecialiseerde Nederlandse website MobielKopen vond dit weekend tijdens het doorspitten van de patenten bij de USPTO het opvallende voorstel. Het United States Patent and Trademark Office kan die aanvraag van 19 juni nu goed- of afkeuren.

Hoe ziet dat eruit?

Een selfiecamera aan de voorkant is er niet meer en de achterkant van de nieuwe smartphone is niet langer een omhulsel. In plaats daarvan is er een tweede, nieuwe scherm, waarin de enige camera van het toestel met een indrukwekkende kwaliteit verwerkt is. Volgens de website die het patent ontdekte, ziet dat er zo uit.

“Samsung ontwikkelt tweede scherm op smartphone om de ultieme selfies te kunnen maken”
Foto: Mobiel Kopen

Hoewel andere merken experimenteren met een randloos ontwerp, blijft Samsung - weliswaar heel dunne - randen voorstellen, zo is er te zien in het voorstel. Verder is er geen audiopoort of vingeradrukscanner aanwezig in het nieuwe design, hoewel het uiteindelijke uitzicht uiteraard nog kan verschillen van het patent.

Wanneer en of Samsung de smartphone op de markt zal brengen is nog niet bekend.

Door mrra