Elia Viviani pakt nieuwe ritzege, Colombiaan Sosa blijft leider in Adriatica Ionica

© @Quickstepteam

Elia Viviani (Quick-Step Floors) heeft zaterdag de vierde etappe in de Adriatica Ionica (2.1), een nieuwe etappekoers in Italië, op zijn naam geschreven. De Italiaan rekende na 229,2 km tussen San Vito di Cadore en Grado in een massaspurt af met zijn landgenoot Giacomo Nizzolo (Trek-Segrafredo) en zijn Colombiaanse ploegmakker Alvaro Hodeg. De Colombiaan Ivan Ramiro Sosa (Androni Giocattoli-Sidermec) behoudt zijn leiderstrui, één dag voor het einde van de rittenkoers.

Het is voor Viviani zijn tweede zege van de week, zijn derde met de openingsploegentijdrit inbegrepen. De Italiaan zit zo al aan 13 overwinningen dit seizoen. Voor Quick-Step Floors is het al de 41e zege.

De 20-jarige Sosa start zondag als leider aan de slotetappe van 124,6 km tussen Grado en Trieste. Hij telt 45 seconden voorsprong op de Italiaan Giulio Ciccone (Bardiani-CSF).

De enige Belg op de deelnemerslijst, Ben Hermans (Israël Cycling Academy) startte niet meer aan de vierde etappe zaterdag. Hij moet zondag deelnemen aan het BK in Binche.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten