Belgische golfspeelsters krijgen kans om te schitteren op Belfius Ladies Open

Foto: REUTERS

De LET Access Serie zet zijn tenten op van 28 tot en met 30 juni op de golfbaan van Bercuit, in het Waals-Brabantse Grez-Doiceau, voor het Belfius Ladies Open. Het kruim van de Belgische golfspeelsters zal er een gooi doen naar de titel en de €40.000 aan prijzengeld op de Belgische manche van het circuit juist onder de Ladies European Tour.

Speerpunten bij onze landgenotes zijn Chloé Leurquin, Manon De Roey en Fanny Cnops. De 27-jarige Leurquin, de eerste Belgische golfspeelster ooit op de Olympische spelen, is al jaren de “leading lady” en een vaste waarde op zowel de Ladies European Tour als op de LET Access. Dit bewees ze andermaal begin mei door maar één slag te kort te komen om de zege te pakken op het Zwitserse VP Bank Ladies Open. Toch voelt Leurquin stilaan de hete adem van Manon De Roey in haar nek. Het 26-jarige Antwerps product van Golf Vlaanderen versierde in 2017 via een 5de plaats op de verdienerslijst van de LET Access startrecht op de Ladies European Tour en kan meer dan aardig mee op dat circuit.

Naast deze interessante tweestrijd kan Fanny Cnops de derde hond zijn die met het been gaat lopen en mogelijks de beste landgenote worden. De 26-jarige Gentse is pas bezig aan haar tweede volledige seizoen als professional. Met haar 14de plaats op het WPGA International Challenge ’17 verbaasde ze meteen vriend en vijand.

Info: www.letaccess.com.

Door cch
    Meest recent