Opvallend: bolletjestrui van vorig jaar wisselt van fiets vlak voor Tour en gaat met Spaanse fietsen rijden

Foto: Photo News

Warren Barguil, vorig jaar winnaar van de bergtrui en twee etappes in de Tour, zal over 12 dagen met een nieuwe fiets starten in de Ronde van Frankrijk. Zijn team Fortuneo-Samsic en fietssponsor LOOK Cycle maakten maandag bekend dat hun wegen met onmiddellijke ingang scheiden. Het Spaanse BH zal in de Tour de nieuwe fietsen leveren.

Fortuneo-Samsic en fietsconstructeur LOOK Cycle maakten het nieuws samen bekend in een persbericht. “Het is een vruchtbare samenwerking geweest, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie en een passie om het beste van het Franse wielrennen en vervaardiging te promoten. Fortuneo-Samsic en LOOK Cycle delen allebei ambities om te groeien. We wensen elkaar het beste voor de toekomst, te beginnen met de komende Ronde van Frankrijk.”

Intussen raakte bekend dat het Spaanse BH de nieuwe fietsen zal leveren voor het Franse team . Het grote uithangbord van de ploeg is Warren Barguil, het Franse toptalent dat afgelopen winter overkwam van Team Sunweb. Barguil kende in 2013 zijn grote doorbraak toen hij als jonge snaak van net geen 22 jaar oud twee ritten in de Ronde van Spanje won. Vorig jaar kende Barguil het voorlopige hoogtepunt van zijn carrière toen hij twee bergritten won in de Tour de France, waaronder de rit met aankomst op de legendarische Izoard. Hij nam ook de bolletjestrui mee naar huis en werd tiende in het eindklassement.

Door hc, svar
AANGERADEN
Meest recent