WhatsApp rolt nieuwe functie uit (en dat is slecht nieuws voor mensen met een oudere smartphone)

Bron © TechPulse

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Sommige smartphones zullen in de toekomst WhatsApp niet langer ondersteunen. De berichtendienst gaat immers een nieuwe functie uitrollen voor bedrijven, en dat vraagt om een nieuwe update. Enkele mobiele telefoons met oude software vallen daarom uit de boot.

WhatsApp heeft momenteel 1 miljard gebruikers, maar daar zal een groot deel van teleurgesteld worden. “Als je momenteel een ouder besturingssysteem gebruikt, dan raden we je aan om te upgraden naar een nieuwere versie”, zo klinkt het bij de berichtendienst. Wie geen nieuwere telefoon kan betalen, zal WhatsApp dus vaarwel moeten zeggen.

Oudere toestellen hebben pech

De Nokia S40 en de Nokia Symbian S60 zal niet langer van de diensten gebruik kunnen maken. Op de Windows Phone 8.0 zal WhatsApp niet langer functioneren. Ook Androids met een 2.3.3 systeem (of ouder) hebben pech, net zoals BlackBerry OS en BlackBerry 10. Bij Apple zullen de iPhones met iOS 7 (of oudere systemen) het onderspit delven.

“Wij raden onze gebruikers aan om een smartphone te hebben met minstens Android 4.0, Windows Phone 8.1 of iOS 8 als besturingssystemen”, zegt het bedrijf.

Waarom?

In 2014 kocht Facebook WhatsApp over, maar voorlopig was er nog geen teken dat het bedrijf ook geld wou verdienen aan het platform. Het feit dat er nu een nieuwe functie voor bedrijven wordt uitgerold, betekent dat er wel degelijk plannen zijn om de berichtendienst te voorzien van extra - eventueel betalende - functies. Bovendien heeft het bedrijf ook bevestigd dat in de nieuwe updates ook een mogelijkheid aanwezig zal zijn om in de app geld over te schrijven naar je vrienden.

Door mrra