Kaartjeswebsite Ticketmaster waarschuwt voor ‘beveiligingsincident’

Bron © BELGA

Mensen die tussen september 2017 en 23 juni 2018 een ticket hebben gekocht of proberen te kopen via Ticketmaster, zijn mogelijk getroffen door een beveiligingsincident. Op de site van Ticketmaster UK is schadelijke software gevonden. Die heeft mogelijk persoonlijke of betalingsgegevens onderschept. Volgens Ticketmaster is “minder dan 5 procent van onze klanten wereldwijd” getroffen. Het zou vooral gaan om Britse gebruikers.

Het is niet bekend hoeveel Belgen de dupe zijn geworden. Ticketmaster België was donderdagvoormiddag telefonisch niet bereikbaar. Het is ook niet bekend of de onderschepte gegevens zijn misbruikt. Uit voorzorg vraagt Ticketmaster internationale klanten die een mail ontvingen om hun wachtwoord te veranderen.

Zaterdag 23 juni heeft Ticketmaster UK schadelijke software vastgesteld op een klantondersteuningsproduct dat werd gehost door een externe leverancier. Gegevens van Britse klanten werden geëxporteerd naar een onbekende derde partij. “Direct na de ontdekking van de schadelijke software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster”, aldus het bedrijf. Mogelijk zijn persoonlijke gegevens (naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en aanmeldgegevens van Ticketmaster account) vrijgekomen.

De schadelijke software kan mensen hebben getroffen die tussen september 2017 en 23 juni tickets hebben gekocht of in die periode hebben geprobeerd een kaartje te kopen. Mogelijke gedupeerden hebben een mail gekregen. “Als je geen e-mail van ons hebt ontvangen, dan denken wij dat jij op basis van ons onderzoek niet getroffen bent door dit beveiligingsincident”, stelt Ticketmaster. Het bedrijf raadt klanten aan hun rekeningafschriften in de gaten te houden op aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal.

AANGERADEN
Meest recent