Daar zijn Engvall en Togui

Gustav Engvall, de tweevoudige Zweedse international. Foto: Photo News

Igor de Camargo is nog out, maar KV Mechelen heeft twee nieuwe spitsen beet. Togui Mel tekent vandaag voor drie seizoenen met optie, “stuntaankoop” Gustav Engvall voor twee plus twee. Dankzij de transfer van Coosemans naar Gent komt er ook geld in het laatje.

Colin Coosemans heeft zijn stap hogerop dan toch beet. Nadat AA Gent vorige vrijdag een akkoord had bereikt met KV Mechelen, raakte het er gisteren ook uit met Coosemans zelf. De 25-jarige doelman legt vandaag zijn testen af en tekent dan voor drie seizoenen. Hij moet in zijn thuisstad - hij werd er geboren en woont er - Lovre Kalinic opvolgen, die na het WK naar het buitenland hoopt te trekken. Coosemans liep een transfer naar Oostende mis, maar nu gaat hij zowaar naar een topclub. Hij speelde al voor Club Brugge, wat bij een deel van de Gentse fans gevoelig ligt, maar onder andere Nicolas Lombaerts en Birger Verstraete toonden al dat ze hun blauw-zwart verleden van zich af konden spelen.

Ook Malinwa is blij dat het rond is. Het had al geanticipeerd op Coosemans’ vertrek door Castro en Verrips te halen. En het brengt geld in het laatje: met de transfer is circa 750.000 euro gemoeid. Op naar de volgende uitgaande dossiers – die van Claes, Sylla, Kolovos en enkele jonkies. Maar eerst twee inkomende transfers, van twee nieuwe spitsen.

Grof wild

De eerste arriveerde gisteren eindelijk in België, Togui Mel. De 21-jarige Ivoriaan was dit seizoen topschutter in zijn land, werd zelfs international en dus ook grof wild. In België zaten ook STVV en Moeskroen achter hem aan, maar KV kon hem overtuigen. Het duurde wel een tijdje om alles af te ronden met de voorzitter van SC Gagnoa. Het belangrijkste was Togui op het vliegtuig krijgen en dat is gelukt. Vannacht verbleef hij in een Mechels hotel, vandaag legt hij zijn testen af en tekent hij voor drie jaar. Aan hem om Denis van Wijk te overtuigen. Evident is dat niet, want niet voor elke Afrikaan gaat het zo snel als voor Bandé. Maar talent heeft hij zeker.

Blonde spits

Gustav Engvall, die tekent voor twee jaar plus optie op twee extra jaren, moet er sneller staan. Engvall is een 22-jarige Zweedse spits die in 2016 al twee interlands speelde en het bestuur noemt hem “een stuntaankoop”. Hij komt over van Bristol City, dat in totaal bijna drie miljoen voor hem betaald heeft. Bij de Engelse tweedeklasser kon hij niet doorbreken, maar op huurbasis bij zijn ex-club IFK Göteborg en ook Djurgardens IF toonde de explosieve blonde spits wel zijn kwaliteiten. In Mechelen, waar hij gisteren arriveerde, moet hij de concurrentie aangaan met De Camargo en co, al kan Van Wijk ook met twee spitsen spelen. Engvall treedt in de voetsporen van landgenoten Kennet Andersson en wijlen Klas Ingesson, die begin jaren ‘90 ook van Göteborg over­kwamen.

Door david van den broeck
AANGERADEN
Meest recent