TreinTramBus vindt minimale dienstverlening “een grote verbetering”

© BDW

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (TreinTramBus) vindt de minimale dienstverlening die voor het eerst is toegepast bij de huidige spoorstaking “een grote verbetering.” Volgens woordvoerder Stefan Stynen weet de reiziger nu beter waar hij aan toe is. “TreinTramBus is ook altijd een van de pleitbezorgers van deze regeling geweest”, heet het voorts.

“Op basis van wat ik zelf gezien heb en wat mij gemeld is, kan ik zeggen dat die alternatieve dienstverlening goed functioneert. De treinen die aangekondigd waren, blijken ook te rijden, op misschien een of andere lokale uitzondering na. Er is mij ook niets gemeld over overbevolkte treinen”, zegt de woordvoerder van TreinTramBus. “Een en ander komt misschien ook wel doordat we vlak voor de vakantieperiode staan en het dus sowieso al wat rustiger was vandaag.”

De woordvoerder van de trein-, tram- en busgebruikers heeft wel zijn twijfels, of die minimale dienstverlening ook nog goed zal werken als er sprake is van een algemene staking. “Nu zien we dat maar een op de drie treinen uitrijdt als er één enkele vakbond staakt”, zegt Stynen. “Ik denk dat wanneer bijvoorbeeld de twee grote bonden samen staken, er amper nog iets van de minimale dienstverlening zal overblijven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten