Ruim 23.000 festivalgangers op eerste avond Couleur Café

© Koen Bauters

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

© AMG

1 / 13

De 29ste editie van muziekfestival Couleur Café, dat vrijdag van start ging aan de voet van het Atomium in Brussel, heeft ruim 23.000 festivalgangers op de been gebracht. De eerste festivaldag was daarmee uitverkocht, zeggen de organisatoren.

Op de eerste festivaldag sprongen vooral enkele vrouwelijke artiesten in het oog. Het publiek was al vroeg aanwezig voor het concert van Angèle, die als eerste geprogrammeerd stond op het hoofdpodium, de zogenaamde Red Stage. De Green Stage, het amfitheater dat 8.000 toeschouwers aankan, zat dan weer vol voor het Frans-Cubaanse duo Ibeyi. Toen Selah Sue er nadien optrad, moest het amfitheater zelfs afgesloten worden.

Rapper Damso kreeg op zijn beurt het plein voor het hoofdpodium vol. De Siciliaanse reggaeman Alborosie was de afsluiter van de eerste festivaldag.

Alle driedagenpassen voor het festival zijn uitverkocht. Voor zaterdag blijven er nog twee- à drieduizend tickets over. De organisatoren verwachten dat ook die dag uitverkocht zal raken. Voor zondag zijn er nog iets meer tickets.

Aangeboden door onze partners

Lees ook