Vader en zoon Tobback duwen Vlaams-Brabantse SP.A-provincieraadslijsten

© Jan Van der Perre/Dirk Vertommen

Voor de provincieraadsverkiezingen duwt Louis Tobback de lijst van de SP.A in het arrondissement Leuven. Zoon Bruno Tobback is voor de lijstduwer in Halle-Vilvoorde. De lijsten worden getrokken door respectievelijk Vlaams-Brabants gedeputeerde Marc Florquin en de Vilvoordse schepen Fatima Lamarti.

Op de Leuvense provincieraadslijst is dus Marc Florquin lijsttrekker. Hij is als gedeputeerde onder meer bevoegd voor onderwijs, economie en innovatie. Na hem volgen de Leuvense schepen Bieke Verlinden en de Landense OCMW-voorzitter Eddy Vandenbosch. Onderaan de lijst prijken de 80-jarige Leuvense burgemeester Louis Tobback, Kamerlid Karin Jiroflée en de Leuvense schepen Mohamed Ridouani.

In Halle-Vilvoorde wordt de lijst getrokken door Fatima Lamarti, in Vilvoorde schepen voor sociale zaken en gelijke kansen. Op de tweede plaats staat de Halse gemeenteraadsvoorzitter Bertrand Demiddeleer en op drie Larissa Cobbaert, voorzitter van de JongSocialisten Pajottenland. Bruno Tobback wordt onderaan de lijst voorafgegaan door Vlaams parlementslid Katia Segers en Vilvoords burgemeester Hans Bonte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten