Ketnet wil scoren met Nicole & Hugo: muzikale fictiereeks laat jongeren Nederlandstalige klassiekers ontdekken

Veel jong talent in de cast van ‘#LikeMe’,maar ook oudgedienden met (vooraan van links af)Vincent Banic, GuntherLevi, Marianne Carlier,Hugo Sigal en Janine Bischops. Foto: © Kris Van de Sande

Een muzikale fictiereeks met bewerkingen van Nederlandstalige klassiekers: daar pakt Ketnet binnenkort mee uit. Denk aan onder anderen Bobbejaan Schoepen, Yasmine en Nicole en Hugo. Met een knipoog naar de Amerikaanse hitserie Glee en een opmerkelijke rol voor Sven De Ridder en Gunther Levi als homokoppel. De opnames starten vandaag.

Wie had gedacht dat heerlijke ­nummers als Baby Baby van Nicole en Hugo, Porselein van Yasmine en ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer van Gerard Cox nog de ruggengraat ­zouden vormen van een nieuw jeugdprogramma? Toch is dat exact wat ­gebeurt in de Ketnet-reeks #LikeMe, waarvan de opnames vandaag starten.

Vlaamse ‘Glee’

Dat wordt volgens de VRT een “fictiereeks met hoog ­musicalgehalte, met bewerkingen van ­Nederlandstalige klassiekers”. Een reeks die zich nog het best laat omschrijven als een Glee van eigen bodem. Zélfs De Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen komt langs.

Ook het verhaal heeft die klassieke high school-setting. Caro (Pommelien Thijs, die ook al te zien was in de avonturenfilm Labyrinthus) en haar familie wonen in een dorpje in de ­Ardennen, maar wanneer het noodlot toeslaat en haar mama ziek wordt, ­beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Dat betekent ook: een nieuwe school voor Caro. Maar de overgang van een kleine gemeenschap waar ­iedereen elkaar kent naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie, dat loopt niet zo eenvoudig.

Met #LikeMe, een productie van Fabric Magic, wil de openbare omroep “de beloftevolle jonge cast” – met voorts onder anderen Joey Kwan, Fransisco Schuster, Camille Dhont en Maksim Stojanac – alvast “een opstapje bieden, zoals we ook deden met Ghost Rockers, D5R en 4eVeR”. Maar voorts vallen ook de oudgedienden op.

Hugo als schooldirecteur

Niet alleen wordt muziek van Nicole en Hugo gebruikt, Hugo Sigal – die eerder al te zien was in de musical Alice in Wonderland – heeft ook de rol van schooldirecteur in de reeks. Gunther Levi en Sven De Ridder ­vormen samen een homokoppel en ook Vincent Banic, Janine Bischops, Jeroen Van Dyck en Ann Van den Broeck zijn aan boord.

“Deze verrassende muzikale reeks verbindt generaties: Ketnetters van nu kunnen kennismaken met de ­Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun ouders”, klinkt het nog bij de VRT.

Dat uitgangspunt bleek alvast ­succesvol voor Glee: de reeks groeide na een matige start in 2009 uit tot een van de best bekeken Amerikaanse ­series en zette bands als Journey en Aerosmith op de kaart bij een jong ­publiek. En ook de film High School Musical (2006), dat andere liedjes­festijn-in-schoolsetting, werd een monstersucces.

Door Benjamin Praet
Laad meer berichten...