De simpele teenslipper is weer hip volgens Vogue

Foto: *

De flipflop of teenslipper associeer je eerder met een dagje strand dan met de modeweken, maar toch is het schoeisel volgens modeblad Vogue weer helemaal hip. Met dank aan de Franse journaliste en modeblogster Sophie Fontanel.

Fontanel droeg de slippers van het bekende Brazilaanse merk Havaianas tijdens de modeweek van Milaan, samen met een T-shirt van Yves Saint Laurent, een rok van Céline, een zonnebril van Louis Vuitton en een tas van Dior. De flipflops waren duidelijk het goedkoopste deel van haar outfit: een paar Haivaianas kost tussen de 25 en de 35 euro. 

"Ik droeg ze al van toen ik een kind was en hou me nog steeds aan die gewoonte", zegt ze aan Vogue. "Ava Gardner, Ali MacGraw en Carolyn Bessette droegen ze en vandaag draagt ook Sofia Coppola ze. Het is de meest eenvoudige schoen ooit en hoort zo thuis in de categorie van de witte T-shirt en een jeans. Ik hou ervan."

 

Tonguévangélisation en marche. It means : flip flop flip flop (?? @mrstreetpeeper) #havaianas

Een bericht gedeeld door SophieFontanel (@sophiefontanel) op

Ook bij Hermès en Kors

Niet alleen hebben de teenslippers hun rentree gemaakt in de streetstyle, ook op de catwalks waren ze te zien in onder meer de shows van Michael Kors, Hermès en Isabel Marant. Maar hoe ze te combineren om er toch fashionable uit te zien? Volgens Fontanel is dat eenvoudig. "Het ziet er fantastisch uit met een lange rok op. Hoe eleganter je gekleed bent, hoe efficiënter de look." 

Podologische problemen

Hoewel opnieuw hip, is het geen goed idee om de hele dag met teenslippers rond te lopen. Niet goed voor de voeten en de spieren, meent podoloog Els Pauwels. "Ze zijn echt gemaakt voor aan het zwembad en langer dan vijf minuten loop je er best niet mee rond", zegt Pauwels. "Doordat ze zo vooraan aan de voet zitten, ga je ze met je tenen vastgrijpen om ze niet te verliezen waardoor je hamertenen kunt krijgen. Bovendien geven ze niets van steun waardoor er een onevenwicht ontstaat tussen de spieren en je overbelastingen kan krijgen."

 

 

 

 

Door flb
AANGERADEN