Bekende acteur beweert dat Kevin Spacey hem betastte op set van ‘L.A. Confidential’

Bron © The Guardian

Guy Pearce (links) en Kevin Spacey. Foto: wenn/ap

De Australische acteur Guy Pearce (50), bij ons vooral bekend door zijn rol in ‘Memento’, beweert dat Kevin Spacey (58) hem betastte op de set van ‘L.A. Confidential’, de filmklassieker uit 1997. “Gelukkig was ik toen al 29 en geen 14.”

Pearce deed de verklaringen aan Andrew Denton in de Australische talkshow ‘Interview’. Toen Denton hem vroeg hoe het was om te werken met Kevin Spacey, antwoordde de acteur “dat het moeilijk was om over te praten”. “Geweldige acteur, ongelooflijke acteur. Euh… Nogal een moeilijke periode gehad met Kevin ja. Hij is nogal handsy.”

De politiediensten van Los Angeles en Londen onderzoeken momenteel meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik en ongepast gedrag van Kevin Spacey. De eerste beschuldiging kwam er vorig jaar van Anthony Rapp. Hij beweerde dat Spacey hem in 1986 - toen Rapp 14 was - had uitgenodigd op een feestje in zijn appartement en dat Spacey hem vervolgens had aangerand.

Spacey excuseerde zich op Twitter, maar in navolging kwamen er nog een pak meer beschuldigingen binnen van acteurs. Pearce, die naast ‘Memento’ en ‘L.A. Confidential’ onder meer ook te zien was in ‘Brimstone’, ‘Genius’, ‘Iron Man 3’ en ‘Lockout’, is de bekendste ervan.

Bekende acteur beweert dat Kevin Spacey hem betastte op set van ‘L.A. Confidential’
Guy Pearce met zijn vriendin, ‘Game of Thrones’-actrice Carice van Houten. Foto: Hollandse Hoogte / Anneke Janssen
Door mtm
Meest recent