Ruben Bemelmans kan twee twee matchballen niet verzilveren tegen nummer tien van de wereld en is uitgeschakeld op Wimbledon

Foto: BELGA

De tweede ronde is het eindstation geworden voor Ruben Bemelmans op Wimbledon. De Limburger leek op weg naar een stunt tegen nummer tien van de wereld John Isner met twee matchballen in de vijfde set. Nadien was de veer gebroken en maakte het Amerikaanse opslagkanon de match af met 1-6, 4-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/3), 5-7.

De 30-jarige Bemelmans, die in Londen de kwalificaties overleefde, ging in vijf sets met 1-6, 4-6, 7-6 (8/6), 7-6 (7/3) en 5-7 onderuit tegen het drie jaar oudere negende reekshoofd. De wedstrijd, die 3 uur en 46 minuten duurde, was woensdagavond in de vijfde set bij 4-3 stilgelegd door de regen. Bij 5-4 kreeg Bemelmans twee matchballen op de opslag van Isner, maar hij kon die niet verzilveren.

In de derde ronde speelt de Amerikaan, die goed was voor 64 aces, tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 98). Die klopte in de tweede ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 71) in vijf sets: 6-2, 4-6, 7-6 (7/3), 5-7 en 6-3.

Bemelmans stond voor de zesde keer op de hoofdtabel van Wimbledon. Vorig jaar sneuvelde de Limburger in de derde ronde tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, zijn beste prestatie ooit op het Londense gras.

David Goffin (ATP 9) sneuvelde in de eerste ronde. De Luikenaar verloor in drie sets met 6-4, 6-3 en 6-4 van de Australiër Matthew Ebden (ATP 51).

Bemelmans: "Zonde!"

Ruben Bemelmans moest donderdag in de tweede ronde van Wimbledon in vijf sets het onderspit delven tegen de Amerikaan John Isner. De Limburger, die twee matchballen niet kon benutten, was zwaar ontgoocheld.

"Zonde! Ik kwam zo dicht, maar goed, ik moet ermee leven", zei Bemelmans nadien. Isner lukte liefst 64 aces in een wedstrijd die verspreid over twee dagen 3 uur en 46 minuten duurde. "Het is jammer, maar ik denk niet dat ik mezelf veel kwalijk kan nemen. Ik wist dat ik aces tegen ging krijgen, maar aan 64 had ik mij niet verwacht. Dat is enorm. De enige kleinigheid die ik mij beklaag, is dat ik bij mijn tweede matchbal op het laatste moment van gedacht veranderde."

Bemelmans probeert om ondanks de nederlaag toch het positieve mee naar huis te nemen. "Vanaf de vierde set voelde ik me de betere. Op die weg moet ik nu verder gaan. Ik denk dat ik fier kan zijn op mezelf. Ik ben erin geslaagd om terug te keren vanuit een verloren positie en heb matchballen afgedwongen tegen een speler uit de top 10. Als ik aan deze intensiteit kan blijven verderspelen, ben ik er zeker van dat ik nog vooruitgang ga boeken."

Isner: "Bemelmans heeft mij verhinderd om goed te slapen"

"Een enorme opluchting", noemde de Amerikaan John Isner zijn overwinning in vijf sets donderdag in de tweede ronde van Wimbledon tegen Ruben Bemelmans. De reus van 2m08, die 64 aces sloeg, was een gelukkig man.
"Het was een bijzonder lastige wedstrijd. Ik heb niet bepaald als een roos geslapen vannacht", zei Isner over de partij die zich over twee dagen afspeelde. "Als je twee sets voorstaat en 4-0 in een tiebreak en het dan nog niet weet af te maken, gaan er dingen door je hoofd spoken. Gelukkig voelde ik me bij het hernemen vandaag niet vermoeid. Ik voelde nog veel adrenaline. Uiteindelijk doet het goed dat ik met een normale score kon afronden. Geen 24-22 of zoiets gek."

Isner ging tijdens de wedstrijd tegen de scheidsrechter van zijn oren maken over het Hawk-Eye-systeem. "Op zich is het een prachtige toepassing in onze sport, maar nu begreep ik het niet. Die bal in het begin van de vierde set was duidelijk buiten, terwijl het apparaat de bal binnen gaf. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Maar goed, ik heb gewonnen en ben daar tevreden mee."
Vrijdag neemt Isner (ATP 10) het in de derde ronde op tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 98).
 

Door jefi, blg
    Meest recent