Tony Martin bekritiseert UCI na zaak-Froome: “Schande voor de sport”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel -

De viervoudige tijdritwereldkampioen Tony Martin heeft de Internationale Wielerunie UCI opnieuw bekritiseerd voor de behandeling van de salbutamolzaak van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. “Dit is een schande voor de sport. Absoluut onbegrijpelijk dat zoiets mogelijk is. Hoe kan het dat er in zulke gevallen geen schorsing volgt voor de betrokken atleten en dat er geen termijn is waarbinnen men met een verklaring moet komen?”, vraagt de 33-jarige Duitser zich af in de Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Voor hij zaterdag voor de tiende keer aan de start verschijnt van de Tour de France, hoopt Martin dat de zaak-Froome de aanleiding vormt tot het veranderen van de regels. “Bovendien zou de UCI deze beslissing moeten motiveren. Of ze zouden tenminste op de proppen moeten komen met een begrijpelijke verklaring waarom die motivering er niet komt”, aldus de renner van Katusha-Alpecin.

Maandag maakte de UCI de beslissing bekend dat Froome niet geschorst wordt voor zijn positieve salbutamolplas in de Vuelta van vorig jaar. De UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA zijn van oordeel dat de afwijkende waarden van Froome niet het gevolg waren van misbruik. De kopman van Sky kan zaterdag dan ook gewoon aan de start verschijnen van de 105e Ronde van Frankrijk.

AANGERADEN
Meest recent