Han Coucke en Griet Dobbelaere vertellen wat ze hebben aan een breed publiek

Nieuw komisch duo Han en Grietje probeert het na twintig jaar voor het eerst tijdens Gentse Feesten

© if

Waar de Gentse Feesten al niet goed voor zijn. Terwijl op de podia van meer dan tien pleinen grote en kleine artiesten hun ding doen voor een groot publiek, proberen anderen in achterafzaaltjes nieuwe dingen uit. Omdat er tijdens de Gentse Feesten toch alle soorten volk rondloopt, en omdat de geesten in Gent dan nog vrijer zijn dan anders en elders. Dat moeten ook Han Coucke en Griet Dobbelaere gedacht hebben. De twee vormen los van hun privé-relatie sinds kort een komisch koppel, en in Han en Grietje lanceren ze zichzelf. Iedereen mag het weten.

Rudy Tollenaere

Voor het campagnebeeld van Han en Grietje poseren de twee, gekleed in het roze, in een meer, met een ongelooflijk grote roze flamingo. Maar de opmerking dat het campagnebeeld ons meteen aan Hotel Romantiek, het datingprogramma voor iets oudere mensen van de zender VIER, deed denken, lacht Han Coucke, (acteur en komiek en vooral bekend van zijn theatershow Racist waarin hij het typetje Han Solo neerzette) meteen weg: "Daar zijn we nu toch wel iets te jong voor, voor Hotel Romantiek. En we hebben elk een gezin."

Maar erg ver zaten we er met onze opmerking toch niet naast: "Griet en ik kennen elkaar al 20 jaar, van toen we samen aan het conservatorium in Gent studeerden. We zijn al die tijd heel goed bevriend gebleven, zelfs in die mate dat ik peter ben van Astor, het zoontje van Griet en Xavier Cloet, van Cirq. Hoe ik die taak van peter moet invullen, tja, dat moet ik nog bekijken", lacht Han Coucke.

"Als hij er al voor zorgt dat Astor niet verzeild geraakt in die zotte bende van Cirq is het voor mij al goed", repliceert actrice Griet Dobbelaere. Dobbelaere speelde tal van gastrollen in Wittekerke, Willy's en Marjetten, Kinderen van de wind, En toen kwam ons moeder thuis. Ze acteerde ook vaak bij Studio Orka en is een trouwe medewerker van CirQ. .

Han Coucke: "Het moet nu al twintig jaar zijn dat we tegen elkaar zeggen dat we ooit eens iets samen zouden doen. Maar je kent dat, elk is met zijn ding bezig, je stelt dat alsmaar uit. Tot we dit jaar op een moment kwamen dat we beseften dat we dat nu al 20 jaar zeggen. Dus hebben we maar een speellijst opgemaakt. Want binnen nog eens twintig jaar zijn we misschien niet meer om aan te zien! Dus begonnen we te werken aan een show. Vrouwelijke komieken zijn er ondertussen al. Komische duo's, dat zie je al minder, maar de combinatie van een man en een vrouw in een komische show, dat lijkt ons toch wel vrij nieuw" aldus Coucke.

Coucke: "Ik zag er meteen de mogelijkheden van in. Griet is een heel grappige actrice. De man-vrouwrelatie, op een podium. Je zal mij niet luidop horen zeggen dat zoiets voor echt seksuele spanningen zal zorgen, maar misschien toch wel een beetje hoor. Griet en ik kennen elkaar goed. Samen met onze partners gaan we wel eens op reis, en dat deden we vorig jaar ook. Griet zou zorgen voor een roze flamingo. Ze kwam daar wel met een heel grote aandraven, en daar groeide het idee voor ons campagnebeeld. Maar vergis je niet: die foto is niet op vakantie genomen, maar pas veel later, op een koude oktoberdag, in de Blaarmeersen in Gent!"

Coucke: "Ah ja, waar het over gaat? Over ons, en over alles of toch heel veel wat we al meemaakten. Anekdotes, verhalen, humor."

Han en Grietje gaat echt in première in februari 2019, bij De Vieze Gasten in Gent, maar de eerste try-outs spelen Han Coucke en Griet Dobbelaere op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 juli, in Theater Box, Pijndersstraat 16, in Gent. Bij de drie voorstellingen staat de vermelding 'laatste tickets' en heel veel volk kan er in Theater Box niet. Nu reserveren via de website van Han en Grietje.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt