Federer zet reeks voort op Wimbledon en slaat record Connors aan diggelen, Serena met de hakken over de sloot

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Roger Federer (ATP-2) heeft vrijdag in de derde ronde van Wimbledon de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-64) in drie sets verslagen (6-3, 7-5, 6-2). Voor de Zwitser is het zijn 175e overwinning op gras. Federer verbreekt zo het record van de Amerikaan Jimmy Connors.

De titelhouder won al 29 sets op rij op het Londense gras. Daarmee komt hij op vijf sets van het record dat hij zelf tussen 2005 en 2006 vestigde.

Federer moet in zijn volgende wedstrijd aan de bak tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP-26). De twee strijden maandag voor een plek in de kwartfinales.

Federer zet reeks voort op Wimbledon en slaat record Connors aan diggelen, Serena met de hakken over de sloot
Foto: Photo News

Serena Williams met moeite

Zevenvoudig toernooiwinnaar Serena Williams (WTA-181) heeft zich vrijdag op het Londense gras van Wimbledon voor de achtste finales geplaatst. In de derde ronde won de 36-jarige Amerikaanse met 7-5 en 7-6 (7/2) van de Française Kristina Mladenovic (WTA-62).

Williams moest de hele wedstrijd bij de pinken blijven om dubbelspelspecialiste Mladenovic te kunnen verslaan. Nadat ze in de eerste set tot 3-5 achter kwam te staan, stuurde de Amerikaanse haar tegenstander na 1 uur en 49 minuten spelen in twee sets naar huis. Williams strijdt in haar volgende wedstrijd met de Russische Evgeniya Rodina (WTA-120) om een plaatsje in de kwartfinales.

In de achtste finales van Roland-Garros moest de voormalig nummer een van de wereld ten gevolge van een borstspierblessure verstek geven voor het duel met Maria Sharapova. Sindsdien speelde ze geen toernooi meer.

Williams staat voor de achttiende keer op het gras van de All England Club. In 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 en 2016 was ze eindwinnaar. .

  • Meest recent