‘Voke’ Merckpoel, de papa van Linde, genoot van eerste Rock Werchter

Vader van Linde Merckpoel ster op Werchter: “Love, peace en muziek fantastisch”

© vrt

© vrt

Hoeveel Rock Werchters Linde Merckpoel van Studio Brussel al op de teller heeft, weten we niet. Haar papa sinds afgelopen weekend in ieder geval exact één. Maar wat voor een: de 60-jarige Mark ­’Voke’ Merckpoel maakte fantastische optredens mee, zag de Belgen winnen, werd toegejuicht door duizenden feestvierders en kreeg zelfs af te rekenen met groupies. “Precies Woodstock!”

Wim Jacobs

Mark “Voke” Merckpoel was altijd al muzieklief­hebber, maar het heilige gras van Werchter had hij tot woensdag nog niet gevoeld. Wanneer hij geen luchtgitaar staat te spelen op Queens Of The Stone Age of te springen bij The Vaccines, baat Voke samen met zijn vrouw B&B Le Couvent De Neuviale uit in een gehucht nabij Tou­louse. Dan is Werchter an­dere koek, toch? “Oh my god, inderdaad. Ik hou van de rust, maar ook van dit alles. Van de indrukwekkende podia, de grote bands en vooral van al de love and peace. Op fuifjes in dorpen wordt er gevochten, hier heb ik niet één ­iemand ruzie zien maken. Maar wel zien dansen, knuffelen en feesten.”

Voke Mark ging trouwens voor de totale festivalervaring, mét overnachting in een tentje. “Lawaai? Ik slaap waar ik ga liggen, dus dat was geen probleem. Ik hoop vooral dat ons Linde, die naast mij lag, ook wat heeft kunnen ­slapen. Ze moest ’s ochtends op om te werken.”

Terug naar Douce France

When I say Mark, you say Merckpoel!” Mark beklom zelfs het podium van The ­Hive. De man toonde zich een uitstekende MC. “Dat was ­inderdaad plezant. Maar een BV? Een Bekende Voke misschien. Ik heb mij wel even gevoeld zoals Linde. Ik mag heel fier zijn op wat mijn kinderen doen.” Zijn muzikaal hoogtepunt was Queens Of The Stone Age. “Die gitaren, dat doet mij iets. Ik wou nadien ook Triggerfinger zien, maar onze Lander en ons Linde hebben mij overtuigd om toch naar Gorillaz te gaan. Ik was niet echt fan, maar als iedereen staat te springen, doe je natuurlijk mee.”

Mark keerde gisteren terug naar La Douce France. “We hebben nagenoten met een Belgisch biertje en de livestream. Mooi om af te sluiten.” Volgend jaar opnieuw van de partij? “Ik vrees dat ik het niet verkocht krijg thuis. Juli is een drukke periode in de B&B. Ik wil mijn vrouw graag houden.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook