Geen Jolien D’hoore vandaag: Amerikaanse Ruth Winder slaat dubbelslag in Giro Rosa

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De 25-jarige Amerikaanse Ruth Winder (Team Sunweb) is de nieuwe rozetruidraagster van de Ronde van Italië voor vrouwen. Zij won dinsdag de vijfde etappe in de sprint van twee vluchtgezellinnen.

Na drie massaspurts op rij trok de Giro Rosa de heuvels in. In de finale van de 117 kilometer tussen start- en aankomstplaats Omegna reden drie rensters weg uit een uitgedund peloton: Winder, haar landgenote Tayler Wiles, en veldrijdster Alice Maria Arzuffi. Zij slaagden erin een kloof van meer dan een minuut te slaan op de groep met de favorietes.

Aan het einde won Winder de strijd voor de dagzege, voor Wiles en Arzuffi, die in de slotfase nog was gaan aanvallen. Winder, die vorig jaar nog tweede werd in de Lotto Belgium Tour, neemt de leiderstrui over van haar ploegmate Leah Kirchmann. Na winst in de ploegentijdrit van Team Sunweb hebben vier rensters van die ploeg al aan de leiding gestaan van het algemene klassement.

Woensdag mogen de klimsters aan de bak, want dan finisht de zesde rit op de Gerola Alta, een beklimming van tweede categorie.