Jean Salumu verlaat BC Oostende

Foto: BELGA

Kort voor de deadline heeft Jean Salumu aan BC Oostende gemeld dat hij de vier komende jaren van zijn contract niet zal uitdoen. Hij maakt binnenkort bekend bij welke buitenlandse club hij volgend seizoen zal basketten.

Bij het tekenen van een vijfjarencontract vorige zomer kreeg Jean Salumu van BC Oostende de mogelijkheid om na één jaar de overeenkomst stop te zetten. Van die clausule maakt hij nu gebruik. Uiterlijk op 15 juli moest hij die beslissing meedelen.

Jean Salumu zette in 2008 de stap van Sint-Niklase Condors naar de basketschool van Oostende. Het voorbije seizoen werd hij niet alleen verkozen tot “Spler van het Jaar” maar ook als eerste Belg ooit bekroond met de trofee ‘MVP van het jaar’.

“Jean Salumu is de zoveelste in de rij die in Oostende openbloeit en daarna een mooie buitenlandse carrière kan aanvatten”, drukt BC Oostende zijn fierheid over de vleugelspeler uit.

Oostende vindt de opvolger van Jean Salumu in eigen rangen: de Bosnische international Nedim Buza die al drie seizoenen bij BC Oostende aangesloten is.

Door rpomaj
  • Meest recent