Dit wordt dé cocktail van de zomer - en deze heerlijke hapjes serveer je er bij

Chef Sofie Dumont heeft maar twee dingen nodig voor een perfecte zomer: een vakantie op Ibiza en een barbecue. Die deelt ze graag met haar gasten in de reeks 'Happy Moments in Ibiza'. In de eerste aflevering maakt ze gegrilde aperitiefhapjes voor bartender Hannah Van Ongevalle, die er de perfecte cocktail bij serveert.

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

Brochetje van haloumi en avocado

Ingrediënten (voor zes personen)

300 g haloumi

1 avocado

scheutje olijfolie

zeste van 1 sinaasappel

sap van ½ sinaasappel

1 koffielepel komijn

2 el olijfolie

peper en zout

Bereidingswijze

Als je houten satéstokjes gebruikt kan je ze best vóór het bereiden van de brochetjes een aantal uren in water laten weken zodat ze niet verbranden bij het grillen.

Snijd de haloumi en avocado in gelijke stukken en prik ze afwisselend op een satéstokje. Doe dit op een plank zodat de haloumi en avocado de plank raken, zo zal alles mooi grillen.

Leg de gegrilde brochetjes op een schaal  en maak een dressing van de olijfolie, zeste van één sinaasappel, sap van ½ sinaasappel, geplette komijn, peper en zout, sprenkel erover. 

Brochetje van inktvisringen met kerstomaatjes en gegrilde paprika

Ingrediënten (voor zes personen)

6 inktvisringen

12 kerstomaten

1 gegrilde paprika (bokaal)

zeste van 1 citroen

scheutje olijfolie

peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de inktvisringen door zodat je een reep hebt. Snijd de gegrilde paprika in gelijke stukken. Prik de inktvisreep aan het begin op het satéstokje en maak er een slangetje van met afwisselend een tomaat en gerilde paprika. Gril ze een tweetal minuten aan beide kanten. 

Broodje worst met pesto

12 spaanse worstjes naar keuze

1 stokbrood (zuurdesem of volkoren)

handvol geroosterde pijnboompitten

handvol parmezaan

handvol rucola

½ bussel basilicum

sap van 1 citroen

2 dl olijfolie

peper

Bereidingswijze 

Gril de worstjes op de bbq en snijd ondertussen het stokbrood in gelijke snedes. Gril het stokbrood aan beide kanten.

Maak pesto van de geroosterde pijnboompitten, basilicum, geraspte parmezaan, rucola, citroensap, peper en olijfolie. Blend alles tot een pesto. Als de pesto te stevig is kan je er nog een scheutje oijfolie aan toevoegen.

De Moscow Mule

Ingrediënten (voor 1 persoon)

5 cl wodka

2 cl vers limoensap

1 cl suikersiroop

ginger beer naar smaak

alcoholvrije versie:

3 cl sinaasappelsap

2 cl citroensap

1 cl suikersiroop

gingerbeer naar smaak

Bereidingswijze

Longdrink of koperen beker vullen met ijs , de vodka en limoen en siroop erover gieten , roeren en aftoppen met gingerbeer

Afwerken met 

Gecrushte braambes met chocobitter
Gele paprika (de favoriet van Hannah)
Gecrushte aardbeien
Geroosterde rozemarijn

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram

  • VOOR ABONNEES