KV Kortrijk bevestigt de terugkeer van Ilombe Mboyo

Foto: Yorick Jansens

Ilombe Mboyo draagt volgend seizoen opnieuw het shirt van KV Kortrijk. De 31-jarige spits komt over van het Zwitserse FC Sion. Kortrijk flirt al enkele dagen met ex-Standard en -Anderlecht-spits Imoh Ezekiel, maar stelde intussen een andere oude bekende uit de Belgische competitie voor: Ilombe Mboyo.

De 31-jarige Mboyo en eenmalige Rode Duivel is dus de nieuwe spits van Kortrijk. ‘Petit Pele’ speelde tussen 2011 en 2013 al voor de Kerels, die hem haalden bij Charleroi, vooraleer hij eerst naar Gent en dan naar Genk vertrok. In 2015 verliet hij de Limburgers voor een avontuur bij het Zwitserse Sion. Een succes werd dat niet en begin 2017 werd de aanvaller zelfs uitgeleend aan tweedeklasser Cercle Brugge. Afgelopen seizoen keerde hij terug naar Sion, maar hij kwam niet verder dan vier competitiedoelpunten.

 

Kortrijk is trouwens bezig met nog een dossier: naast Mboyo staat volgend seizoen mogelijk Imoh Ezekiel in de spits. De 24-jarige ex-aanvaller van Standard en Anderlecht is na enkele moeilijke jaren op zoek naar een club om zijn carrière te herlanceren (lees hier meer)

Door jug, svc,fbu
  • Meer voetbal