Meisje (17) op de fiets ernstig gewond bij ongeval met vrachtwagen in Gent

Foto: cma

Gent -

Op het kruispunt van de Keizervest en de Brusselsesteenweg in Gent is een meisje van 17 jaar gegrepen door een vrachtwagen. Het meisje was met de fiets onderweg. Ze werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het meisje rechtdoor wilde rijden richting Brusselsepoortstraat, terwijl de vrachtwagen rechtsaf sloeg richting oprit van de R40. Ze is ter plaatse gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de eerste informatie zou ze intussen stabiel zijn en is het levensgevaar geweken.

Meisje (17) op de fiets ernstig gewond bij ongeval met vrachtwagen in Gent
Foto: cma

Het parket van Gent heeft een verkeersdeskundige gevorderd om het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen van die deskundige zou het niet over een dodehoekongeval gaan. Het meisje zou aan de linkerkant van de rijbaan het kruispunt overgestoken hebben.

In de omgeving van de Brusselsesteenweg en de Keizervest in Gent is er veel verkeershinder door het ongeval. Brandweer en politie zijn nog steeds ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. De hulpdiensten hebben een scherm rond de voorwielen van de vrachtwagen geplaatst om de verhakkelde fiets af te schermen van de omstanders.

Door cma, bst
VOOR ABONNEES