VIDEO. Dierenbeul takelt paard toe: overleden aan snijwonden

Hasselt -

Een paardenbeul heeft in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een weide langs de Runkstersteenweg in Hasselt, net voor Stevoort. Dat melden het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De elfjarige pony Kira hield er een lange snijwonde over de flank aan over. Dierenarts Koen Van Den Noortgate kon niet anders dan het dier laten inslapen. “Het is wel degelijk het werk van een beul. De wonde is veel te recht en veel te diep om iets anders te kunnen zijn.”, zo klinkt het.

Het was de eigenares die het zwaar toegetakelde paard woensdagochtend in de weide achter haar ouderlijke woning ontdekte.
Het parket kwam ter plaatse om de snijwonden te onderzoeken. “Het onderzoek loopt nog. Veel sporen zijn er niet, maar wij gaan wel uit van kwaad opzet”, zegt woordvoerster Anja De Schutter.

Intussen is het raden naar de dader. “In de buurt heeft niemand iets gemerkt. Wij kunnen alleen maar hopen dat de politie hem snel te pakken heeft, en willen andere paardenbezitters waarschuwen om voorzichtig te zijn”, zegt de eigenaar.

VOOR ABONNEES