John Cleese is zo teleurgesteld in Engeland dat hij naar de Caraïben verhuist

Bron © BBC, The Guardian

Foto: shutterstock/bob king

John Cleese, de wereldberoemde Britse komiek, verhuist later dit jaar naar Saint Kitts en Nevis, een eilandengroep in de Caraïben. Hij doet dat omdat hij teleurgesteld is in Engeland. Vooral “de leugens en de trivialiteit van de Britse pers” en “het niveau van het Brexit-debat” zitten hem hoog.

De 78-jarige Cleese, bij ons vooral bekend door zijn rol in ‘Fawlty Towers’ en de ‘Monty Python’-films, plant zijn verhuizing in november, zo vertelde hij in ‘Newsnight’ op BBC Two. “Het grootste probleem heb ik met de Britse kranten”, aldus Cleese. Hij zette zijn standpunt kracht bij door een rapport van de Europese Unie te tonen waaruit blijkt dat de Britten het minste vertrouwen hebben in de pers.

Ook het hele debat rond de Brexit vindt hij “ondermaats”. “Er werden vreselijke leugens verteld, onder meer over het budget dat zou vrijkomen voor onze nationale gezondheidszorg. Maar ook de Remainers (zij die bij de Europese Unie wilden blijven, nvdr.) zoals David Cameron en George Osborne hebben op de angst van de bevolking ingespeeld.”

“Ik ben op het punt gekomen dat ik het gewoon heb opgegeven hier in Engeland. Ik ga het ergens anders proberen.” Met “ergens anders” bedoelt de komiek Nevis, een eiland met net geen 11.000 inwoners dat deel uitmaakt van het Caraïbische Saint Kitts en Nevis. “Een van de mooiste eilanden waar ik ooit geweest ben. De relatie tussen de verschillende rassen is er absoluut geweldig. De mensen zijn er erg lief.”

Door mtm
VOOR ABONNEES