Tiener moet galabal missen door kankerbehandeling, maar krijgt prachtige verrassing van vriendinnen

Bron © Birmingham Live

Tiener Molly Harrison had maar wat graag meegevierd met haar vriendinnen tijdens hun galabal in Birmingham. Maar dat kon niet, want het meisje moest vechten tegen kanker. Ze kon niet anders dan de dansvloer inruilen voor een behandeling. Maar dat was buiten haar vriendinnen gerekend: zij bezorgden Molly het feest van haar leven door haar eigen galabal te organiseren. Met hartverwarmende beelden tot gevolg.

“We dachten dat ik astma zou hebben, dus echt ongerust waren we niet”, aldus Molly uit Cannock aan The Birmingham Live. Maar toen het meisje in juli 2017 na haar examenperiode naar de dokter ging, kreeg ze een veel pijnlijker verdict te horen. “De ziekte van Hodgkin”, zo zeiden de artsen, een zware vorm van kanker aan het lymfesysteem.

In plaats van onbezorgd jong te zijn, moest Molly plots vechten tegen een levensgevaarlijke ziekte. Ze moest vijf rondes van chemotherapie doorstaan, om nadien drie weken lang radiotherapie te krijgen. Haar examens deed ze nog, maar vlak na elke test moest ze meteen terug naar het Birmingham’s Queen Elizabeth Hospital.

Enkel feest via Snapchat

Maar de dag waarop bleek dat Molly dit jaar haar eigen galabal zou missen, was de dag waarop haar vriendinnen in actie schoten. “Ze zagen dat ik het zo jammer vond dat ik het galabal zou missen. Het hele jaar door kijken we daar al zo sterk naar uit. Iedereen is zo blij dan, om het einde van de eindexamens te kunnen vieren. Het was de uitgelezen kans om nog voor een laatste keer te kunnen genieten van onze tijd samen, voordat we afscheid moesten nemen”, legt Molly uit.

Voor Molly geen jurk die avond, alleen een ziekenhuiskleed. “Ik vond het zo erg dat ik vanuit mijn ziekenhuisbed alleen maar naar de verhalen van op Instagram en op Snapchat kon kijken. Ik was er echt van aangedaan, zo jammer vond ik het”, geeft de tiener toe.

Prachtig gebaar van vriendinnen

Wat de tiener niet besefte, was dat haar beste vriendinnen Harriet Murray, Caitlin Cooper, Bekky Dudley and Joanna Antoszkiewicz van de Cardinal Griffin Catholic College allang een plannetje aan het bekokstoven waren. De meisjes hadden de handen in elkaar geslagen om een eigen galabal te organiseren, speciaal voor Molly, op een moment waarop ze sterk genoeg was om wel te kunnen komen.

“Het was heel moeilijk om alles geheim te houden voor Molly. Want letterlijk iedereen wist ervan, behalve zij. We hadden haar familie, vrienden en zelfs leerkrachten verzameld voor een evenement waarop we meteen ook aandacht konden vragen voor haar ziekte. We waren zo blij dat we haar uiteindelijk konden meenemen naar een feest: een galabal dat ze zo hard verdiende”, vertelt Harriet. De opgehaalde winst, ongeveer 2.800 euro, schonken de meisjes aan Molly, voor haar behandeling.

Het filmpje dat haar vriendinnen maakten van Molly tijdens de onthulling van de verrassing, gaat razendsnel viraal. Op sociale media niets dan lof voor het meisje en haar vriendinnen: “Een prachtig beeld van vriendschap, van moed én van hoop! Je kan het, Molly.”

Door mrra
VOOR ABONNEES