Engelse bondscoach Southgate niet blij: “Match tegen België is niet de match die we wilden spelen”

Foto: EPA-EFE

Voor de tweede keer in dit toernooi treft Engeland België. Maar niet in de finale, wel in de wedstrijd om brons, zaterdag in Sint-Petersburg. “Dit is niet de match die we wilden spelen”, blikt de Engelse bondscoach Gareth Southgate vooruit. “We zullen mentaal oplapwerk nodig hebben.”

LEES OOK: REACTIES. Kane treurt, Perisic dolblij: “Mijn moeder droomde van finale tegen Frankrijk”

“Ik denk dat geen enkel team de troostfinale wil spelen”, zegt Southgate. “We hebben twee dagen om de wedstrijd voor te bereiden en we zullen zeker proberen te winnen. Elke keer als we het nationale shirt dragen, dragen we dat met trots. We willen goed spelen en we willen winnen. Natuurlijk wordt het een heel moeilijke taak in de volgende vierentwintig uur om de spelers mentaal klaar te krijgen voor zo’n wedstrijd. Dat wordt de uitdaging.”

“Natuurlijk is het moeilijk de knop om te draaien. Maar we zullen zorgen dat we klaar zijn want het team haalt veel trots uit zijn prestaties en de manier waarop het werkt. We hebben grote stappen vooruit gezet in onze band met de supporters en het publiek en dat willen we blijven doen.”

“Het is heel moeilijk over die wedstrijd te spreken omdat we vandaag zo ontgoocheld zijn. Maar ik ben heel trots op mijn spelers. Kroatië is een sterk team met veel ervaring op dit niveau. Ik kon niet meer van mijn spelers vragen voor mij of voor het land.”

Door Bart Lagae in Moskou
  • SPORT VOOR ABONNEES
    Meest recent