Nog enkele uren en het is zover: Fortnite Season 5, dit weten we al

Foto: Epic Games

Nog enkele uren en dan is het zover: Fortnite Season 5. De servers van de hyperpopulaire online game zijn tijdelijk ‘down’ eer de nieuwe versie van het spel in voegen treedt. Een ‘seizoen’ van Fortnite betekent vooral nieuwe wapens, levels en voertuigen. Eerder lekte de maker van het spel al enkele ‘teasers’ en wereldwijd kijken gamers reikhalzend uit naar het nieuw hoofdstuk.

Een ‘seizoen’ in Fortnite is een feite een grote update. Het spel krijgt een aantal nieuwe levels, wapens, voertuigen en ander leuks. Het thema voor komende seizoen is ‘World Collide’. Dit lijkt verder te breien op een andere gebeurtenis in het spel: een ‘scheur’ in de tijd. Vermoedt wordt dat seizoen 5 zal draaien rond tijdreizen. Zo doken er schijnbaar willekeurige objecten op zoals een paardenkoets, een skelet en gigantische afdrukken van dinosaurussen. De voorbije weken zijn een aantal objecten uit de wereld van Fortnite verdwenen en opgedoken in de ‘echte wereld’.

 

 

 

 

Het (vermoedelijke) openingsfilmpje van het nieuwe seizoen alludeert ook op het thema van tijdreizen.

 

 

LEES OOK (+). Waarom miljoenen kinderen en jongeren verslaafd zijn aan ‘Fortnite’: “Deze game ziet er misschien onschuldig uit, maar is dat allerminst”

Wat is er allemaal nieuw?

Eén van de nieuwe voertuigen is de zogenaamde ‘All Terrain Kart’, aldus de maker in een mededeling. Ook zullen er een aantal nieuwe wapens te vinden zijn. Onder meer de de ‘Flintlock-set’, die wat victoriaans lijkt. Overigens wordt de hele map vernieuwd en komen er een resem nieuwe kostuums, danspasjes en andere cosmetische ingrepen.

Nog enkele uren en het is zover: Fortnite Season 5, dit weten we al
Flintlock wapenset. Foto: Epic Games

Wat is Fortnite?

‘Fortnite’ werd uitgebracht in juli 2017 en groeide al snel uit tot een regelrechte hype. Met meer dan 45 miljoen spelers - in alle leeftijdscategorieën - en een legio aan grote sterren, rapper Drake speelde al meer, is het succes van Fortnite ongezien. Dat het spel grotendeels gratis is en een unieke grafische stijl hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de populariteit van de game.

Fortnite is een third-person shooter (je kijkt over de schouder van je personage om te schieten). In een zogenaamde ‘Battle Royale’ worden tot wel honderd onlinespelers op een eiland gedropt waar ze wapens kunnen vinden. Het doel van het spel is om de tegenstanders uit te schakelen en als laatste over te blijven, terwijl het speelveld almaar kleiner wordt.

Fortnite heeft het genre ‘Battle Royale’ niet uitgevonden. Eerder kwam al een gelijkaardig game uit: PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Dat werd in maart 2017 werd gelanceerd.

Fortnite is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Door adm