Lutsenko rondt in Oostenrijk monstervlucht af met ritzege, Ben Hermans blijft leider

De Kazach Alexey Lutsenko (Astana) heeft donderdag de zesde rit van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Hij was na een vlucht van meer dan 100 kilometer sneller dan de Sloveen Matej Mohoric. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) behoudt zijn rode leiderstrui.

Lutsenko en Mohoric, allebei sinds kort kampioen van hun land, reden honderd kilometer voor de finish in Wenigzell weg uit een ruime kopgroep, met daarbij ook Wout van Aert. Op een bijzonder geaccidenteerd parcours hield het kopduo nadien al de achtervolgers af. Op de hellende aankomst had Mohoric geen antwoord op de versnelling van Lutsenko, die eerder dit jaar de Ronde van Oman won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert kwam net voor de klassementsrenners als zevende over de streep. In de groep die kort nadien volgde, zaten Hermans en zijn belangrijkste uitdagers voor eindwinst. De Limburger verzekert zich zo van een extra dag bovenaan het algemene klassement.

Zaterdag draait het peloton van de Ronde van Oostenrijk op zijn voorlaatste dag lussen op een erg heuvelend parcours in Sonntagberg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten