Chaos bij Sporting duurt voort: club tekent protest aan tegen vrije transfer van doelman Rui Patricio

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Sporting Lissabon heeft bij de Wereldvoetbalbond FIFA protest aangetekend tegen de transfer van haar doelman Rui Patricio vorige maand naar de Engelse promovendus Wolverhampton Wanderers. Volgens diverse Portugese media eist Sporting een transfersom van 54,7 miljoen euro. De 30-jarige Rui Patricio, ook de vaste doelman van de Portugese nationale ploeg, verliet de Portugese hoofdstad vorige maand transfervrij nadat in mei supporters spelers en staf fysiek hadden aangevallen en de doelman daarop zijn contract verbrak.

Patricio rechtvaardigde de contractverbreking met het feit dat hij door de aanval vreesde voor zijn veiligheid. Sporting gaat hier niet in mee. Voorzitter De Carvalho verweet eerder makelaar Jorge Mendes ervan verantwoordelijk te zijn voor de mislukte transfer. Mendes zou zich te gulzig gedragen hebben en aan chantage gedaan hebben. “Wolverhampton wilde 18 miljoen euro op tafel leggen voor Rui Patricio, maar Jorge Mendes wou er daarvan zelf 7 miljoen incasseren,” aldus De Carvalho.

Op 15 mei bestormden zo’n veertig vermomde supporters het trainingscentrum van de club. Ze bedreigden er de spelers en staf. Sporting verspeelde op de laatste speeldag zijn tweede plaats in de Primeira Liga en wist zich zo niet te kwalificeren voor de Champions League. Een groot deel van de hooligans zit momenteel in hechtenis. Diverse spelers kondigden nadien aan de club te zullen verlaten omdat ze voor hun veiligheid vrezen.

Sterspeler Bruno Fernandes was aanvankelijk één van die spelers, maar de international keerde intussen terug op zijn stappen en tekende dinsdag een nieuwe vijfjarige overeenkomst bij de groenhemden.

AANGERADEN