Amerikanen Jack Sock en Mike Bryan winnen dubbelfinale op Wimbledon

Bron © BELGA

Foto: AP

De Amerikanen Jack Sock en Mike Bryan, die samen het zevende reekshoofd vormden, hebben zaterdag het dubbeltoernooi gewonnen op Wimbledon. Ze bleken in een spannende vijfsetter na 3 uur en 39 minuten te sterk voor de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Australiër Michael Venus, de derde reekshoofden. Het werd 6-3, 6-7 (7/9), 6-3, 5-7 en 7-5.

Sock won Wimbledon in 2014 al eens, toen aan de zijde van de Canadees Vasek Pospisil. Bryan is een absolute legende in het dubbelspel. Hij won al zestien Grand Slams, waarvan drie keer Wimbledon in 2006, 2011 en 2013, telkens aan de zijde van zijn tweelingbroer Bob Bryan. Ondertussen was het wel al van op het US Open van 2014 geleden dat de Bryans nog eens een Grand Slam wonnen.

Het is de eerste eer dat Mike Bryan een Grand Slam wint zonder zijn broer aan zijn zijde. Hij moest naar een nieuwe partner op zoek omdat Bob Bryan met een heupblessure kampt.

Tsjechisch duo wint bij vrouwen

Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova hebben zaterdag de dubbelfinale op Wimbledon gewonnen. Het Tsjechische duo haalde het zaterdag na 1 uur en 29 minuten met 6-4, 4-6 en 6-0 van hun landgenote Kveta Peschke en de Amerikaanse Nicole Melichar.

Eerder dit jaar wonnen Krejcikova en Siniakova, aleebei 22 jaar, op Roland-Garros hun eerste Grand Slam. Op dat elan gingen ze nu dus gewoon door. Op het Londense gras vormden ze het derde reekshoofd.

De 43-jarige Peschke won het dubbelspel op Wimbledon al eens in 2011, toen met haar landgenote Katarina Srebotnik. Dat lukte haar dit jaar niet aan de zijde van de 24-jarige Melichar, met wie ze het twaalfde reekshoofd vormde.

    Meest recent