MLS. Lamah en Dallas verstevigen leiderspositie, Rooney debuteert met twee assists

FC Dallas heeft zaterdag op de negentiende speeldag van de Major League of Soccer (MLS) de drie punten thuisgehouden tegen Chicago Fire (3-1). Dallas verstevigt zo haar koppositie in de Western Conference. Bij DC United maakte Wayne Rooney zijn langverwachte debuut. De Engelse aanvaller was meteen goed voor twee assists

Bij DC United maakte Wayne Rooney zaterdag zijn debuut. De 32-jarige Engelsman begon op de bank, maar viel op het uur in en hielp zijn team met twee assists aan een 3-1 zege tegen Vancouver. Rooney maakte vorige maand de overstap van Premier League-club Everton. DC United blijft ondanks de zege de rode lantaarn in de Eastern Conference.

Bij Dallas zorgden doelpunten van Gruezo (27’), Acosta (74’) en Ziegler (81’, pen) de thuisploeg een comfortabele voorsprong. Lamah werd na het derde doelpunt naar de kant gehaald en Bronico (86’) kon voor Chicago nog de eer redden. Dallas telt als leider in de Western Conference 38 punten na 19 speeldagen. Eerste achtervolger LA FC, met Laurent Ciman, volgt met één wedstrijd minder gespeeld op vier punten.

Door belga
AANGERADEN