Modric en co. zijn geland, ook de Kroaten krijgen in Zagreb een heus volksfeest als huldiging

Bron © BELGA
Een gigantische rood-witte mensenmassa heeft maandag in Zagreb de Kroatische voetballers, vicewereldkampioen, feestelijk ontvangen. De politie spreekt van meer dan 300.000 supporters. Nooit eerder kwamen zo veel mensen bij elkaar in Kroatië. Op grote schermen was maandag de hele tocht, die meer dan vier uur duurde, vanop de luchthaven naar het centrum van Zagreb te volgen. Bij hun aankomst op de luchthaven kregen Modric en co al een eresaluut van het brandweerkorps, dat met water een triomfboog maakte.

Het vliegtuig afkomstig van Moskou werd vanaf het binnenvliegen van het Kroatische luchtruim begeleid door twee straaljagers van de Kroatische luchtmacht. Aanvoerder Luka Modric en co. verlieten het vliegtuig achter Zlatko Dalic en bondsvoorzitter Davor Suker, die een grote Kroatische vlag droegen.

Modric en co. zijn geland, ook de Kroaten krijgen in Zagreb een heus volksfeest als huldiging
Foto: AFP

Op het tarmac, waar een rode loper lag, wachtten enkele tientallen journalisten de spelers op. Met een dubbeldekker begeven ze zich nu naar het centrum van Zagreb. Daar stonden meer dan 100.000 supporters klaar om er net als in Brussel gisteren een waar volksfeest van te maken.

Nooit tevoren kwamen meer dan 300.000 mensen bij mekaar in Zagreb, zelfs niet bij grote politieke manifestaties in de jaren 1990. In Brussel kwamen zondag nog 40.000 mensen bijeen om de Rode Duivels te ontvangen.