Olympisch vicekampioen Pieter Timmers heeft goed nieuws: “Kans zeer groot dat ik ook in 2020 nog meedoe”

Foto: Pn

Pieter Timmers, olympisch vicekampioen op 100m vrije slag van Rio 2016, ziet de Olympische Spelen van Tokio 2020 wel zitten.

Vorig jaar, in de aanloop naar het WK in Boedapest, zei de beste Belgische zwemmer dat hij de Spelen van Tokio 2020 niet uitsluit. Een jaar later – ofwel: alweer een jaar dichter bij de volgende Spelen, in de aanloop naar het komende EK in Glasgow – luidt het: “De kans is zeer groot dat ik zal deelnemen aan de Spelen van Tokio 2020. Maar het is niet zo dat ik er constant aan zit te denken of er nu al mee bezig ben. Ik denk veeleer: eerst dit EK, volgend jaar het WK, en dan zien we wel. Ik wil de knoop nog niet definitief doorhakken, want ik wil niet die druk van die twee jaar al helemaal uitgestippeld zien. Maar ik denk op dit ogenblik niet aan stoppen. Ik amuseer mij en op training gaat alles goed.”

Al was er deze week even wat onrust in de directe aanloop naar het EK, over enkele weken. Timmers: “Ik kreeg woensdag plots veel rugpijn, een heel ambetant gevoel. En toen ik inademde, trok de pijn naar mijn borstkas.”

Zekerheidshalve trok hij op consultatie naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, om een klaplong, waarmee hij al eerder sukkelde, uit te sluiten. “Het ging gelukkig niet om een klaplong maar een verschoven wervel.” Gisternamiddag kon hij alweer rustig trainen.

Door hjb
Meest recent