BeNeLadies Tour: Archibald start in leiderstrui

Katie Archibald Foto: Marc Van Hecke

In de tweede etappe van de BeNeLadies Tour start Katie Archibald vandaag in Merelbeke in de blauwe leiderstrui, Marianne Vos draagt de rode puntentrui en de jonge Pernille Mathiesen de witte trui als beste jongere.

Katie Archibald begint met 11” voorsprong aan de tocht door de Vlaamse Ardennen. Pernille Mathiesen (12”), Jolien D’hoore en Lisa Klein (13”), Trixi Worrack (14”), Lotte Kopecky en Eugenia Bujak 15”) volgen op geringe afstand. Vandaag zijn er twee keer 3, 2 en 1 seconde te verdienen bij de rushes. Aan de aankomst kan men 10, 6 en 4 seconden winnen.

De rensters dokkeren vandaag twee keer over de kasseien van de Lange Munte en krijgen ook twee keer de Rekel -en Molenberg.

Valpartijen

Valerie Demey (Lotto-Soudal Ladies), Charlotte Kool (Jan Van Arckel), Janine Van Der Meer (Healt Mate-Cyclelive Team), Inge Van Der Heyden (Waowdeals Pro Cycling Team) en Letizia Paternoster (Astana Women’s Team) kwamen tijdens de proloog in Oosterhout ten val.

De Italiaanse Rachele Barbieri, ploegmakker van de Schotse Katie Archibald bij Wiggle High5, verscheen niet aan de start van de proloog in Oosterhout. De Italiaanse werd opgehouden door een storing bij Belgocontrole, vlucht kon niet vertrekken, en geraakte niet tijdig in Nederland. Ze kreeg de tijd van de laatste, Herlinde Coudeville, toegewezen en mag vandaag van start gaan in Merelbeke.

Door fdg
    SPORT VOOR ABONNEES