Trixi Worrack wint tijdrit in BeNe Ladies Tour, Marianne Vos voelt de hete adem van Katie Archibald in de nek

Trixi Worrack was de snelste in de tijdrit. Foto: Marc Van Hecke

Spanning is troef in de 5de editie van de BeNe Ladies Tour. De Duitse Trixi Worrack (36), wereldkampioene tijdrijden bij de junioren in 1998, schreef de individuele tijdrit in Sint-Laureins op haar naam. Worrack (13.31.42.) haalde het voor haar landgenote Lisa Klein (13.32.81.), de beste jongere, en de Schotse Katie Archibald (13.44.96.) De Nederlandse Marianne Vos, die vorig jaar won in 13.59., klokte een tijd van 13.48.01. en behoudt de leidersplaats met een zucht voor Archibald en Klein.

Jolien D’hoore mag dan na de Giro niet over haar beste benen beschikken, maar ze klokte wel de vierde tijd, 13.47.70., en doet mee voor de podiumplaatsen.

Morgen wordt in Zelzate de slotrit gereden. “Dit is een best lastige ronde”, zegt Marianne Vos. “In de Vlaamse Ardennen ging ik er vrijdag vol tegenaan en dat liet zich gevoelen in de dubbele opdracht in Sint-Laureins. Ik heb afgezien, maar de collega’s ook. Dat ik een betere tijd realiseerde dan vorig jaar betekent niks. De omstandigheden waren anders. Hoe ik het morgen aanpak, zien we wel. Of ik me in de rushes met boniseconden meng, is nog niet zeker. Me op Archibald focussen, is ook geen goed idee. Er staan verschillende rensters op zeer korte afstand van elkaar.”

Vos begint met een voorsprong van 1” op Archibald aan de slotrit. Klein (2”), Worrack (4”) en D’hoore (15”) volgen in haar spoor.

Lees ook: Lorena Wiebes klopt Jolien D’hoore in BeNe Ladies Tour, Marianne Vos blijft leidster

Door fdg