Drama voor Franck Berrier: verplicht op non-actief door hartproblemen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen-speler Franck Berrier (34) wordt verplicht op non-actief gezet door hartproblemen. De kans bestaat dat Berrier herstelt, maar zeker is dat niet. Over drie maanden ondergaat hij een nieuwe check-up, tot die tijd staat hij zeker aan de kant.

Wellicht heeft Berrier een virale infectie gehad op zijn hartspier. Daardoor is de pompcapaciteit verminderd en is het hart van de Franse middenvelder - al dan niet tijdelijk - niet langer geschikt om aan topsport te doen.

Berrier mag voor inspanningen niet langer in het rood gaan. Dat wil zeggen dat hij zijn conditie enkel nog mag onderhouden, maar niet opbouwen. De komende drie maanden mag hij al zeker niet voetballen, daarna wordt zijn situatie opnieuw bekeken.

Uiteraard is dit ook slecht nieuws voor KV Mechelen, dat Berrier afgelopen zomer pas overnam van KV Oostende. De Mechelaars hopen zich nu te versterken met Onur Kaya van Zulte Waregem om de leemte die Berrier laat op te vullen. Met Mathieu Cornet van Roeselare is ook nog een tweede speler op komst. Lees hier meer.

Door dvd, thst, wic
AANGERADEN