Waarom hebben we Jelle Vanendert nog niet gezien in de Tour? “Het was niet leuk fietsen”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Jelle Vanendert kreeg op de rustdag bezoek van zijn vriendin Inn en z’n twee dochtertjes. De renner van Lotto-Soudal hoopt de goede benen terug te vinden in de derde week van de Tour de France.

 

Neen, het loopt momenteel niet zoals Vanendert zou willen dat het draait in de Tour de France. De renner hoopte zich te kunnen tonen in de bergen, maar in de Alpenritten kwam hij er niet bij te pas. “Ik heb gewoon de benen niet om mee te springen in een ontsnapping”, zei hij. “Ik weet niet wat er scheelt, maar het is precies ‘op’, ik heb niet de kracht om mee te zijn. Die rustdag valt echt op het juiste moment.”

 

Vanendert werd 15de in de rit naar Quimer, hoopte op meer op de Mûr de Bretagne en reed daarna ook nog goed over de kasseien. “Daags voor de Mûr-de-Bretagne was ik goed en ook op die Mûr zelf ook, alleen had ik die versnelling niet in de benen, maar algemeen was het gevoel wel in orde. Ik had zelf ook gehoopt om de goede lijn door te trekken in de Alpen, maar dat is me helaas niet gelukt. Ik heb dat goede gevoel niet meer te pakken gehad. Ik weet niet wat de oorzaak is. Het is niet slecht, maar ook niet goed en ik mis de kracht om mee te gaan in een ontsnapping. Ik hoop na de rustdag weer dat goede gevoel te hebben.”

“De voorbije dagen was het echt van punt A naar punt B fietsen”, zei hij. “En zo weinig kracht te verliezen. Het was niet leuk fietsen de voorbije dagen. Hopelijk keert het in die slotweek. Een slecht gevoel kan snel veranderen door een rustdag en wat los te rijden. Het is niet dat ik niet vooruit geraak, maar ik ben gewoon een beetje minder dan de rest momenteel. Bij mijn vorige Tour had ik ook goede en slechte momenten. Ik moet even door die fase en probeer positief te blijven. Het is niet dat ik al ritten heb aangeduid in de Pyreneeën. Ik bekijk het dag per dag.”

AANGERADEN