Niels Albert over prille vaderschap: "Mijn eerste vraag was: is haar hartje in orde?”

Bron © Story

Foto: Instagram

“Alexine, 47 cm, 3130 gram”, ook wel de nieuwe oogappel van Niels Albert. In Story vertelt Albert hoe zijn leven veranderde sinds de geboorte van zijn dochtertje twee weken geleden. “Ik heb toch even een traan gelaten, ja.”

De 32-jarige Albert moest in 2014 abrupt een einde maken aan zijn professionele veldritcarrière door hartproblemen. Het is dan ook niet onlogisch dat zijn eerste bekommernis het hartje van zijn dochtertje was. Gelukkig bleek alles in orde te zijn. “Maar dat was bij mij natuurlijk ook het geval, tot op een bepaald moment...” De bezorgdheid is duidelijk niet helemaal verdwenen.

“Papa worden is inderdaad speciaal”, aldus Albert aan Story. “Ik kreeg vroeger wel eens te horen dat de geboorte van mijn kind al mijn wereldtitels zou overtreffen. Maar persoonlijk geluk kun je niet vergelijken met gebeurtenissen in je carrière.”

De vriendin van Albert, Valeska, is met een keizersnede bevallen. Daardoor moest ze na de bevalling nog even op de operatietafel blijven en was Niels de eerste die hun dochtertje mocht vasthouden. “Toen moest ik met Alexine ‘skinnen’. Dat kwam erop neer dat ze in een andere kamer op mijn bloot bovenlijf gelegd werd. Dat voelde wat onwennig aan, ik was helemaal verstijfd. Maar tegelijk was het heel bijzonder.”

Door nkdr