Hollywoodsterren zakken af naar Londen voor portie nostalgie

Paul McCartney keert terug naar zijn ‘Beatles’-tijd en geeft geheim optreden op iconische locatie in Londen

Wie herinnert zich de iconische foto niet: The Beatles die met zijn vieren na elkaar in de pas lopen op één van de zebrapaden in Abbey Road in Londen. Toen had niemand durven dromen dat de Britse popster Paul McCartney 49 jaar later zou terugkeren naar de Abbey Road Studios om een geheim optreden te geven voor enkele sterren en uitverkoren fans.

mrra

© PhotoNews

Maandagavond stonden talloze mensen te juichen en te klappen achter hekken, toen McCartney de historische scène opnieuw uit 1969 nadeed. In zijn eentje deze keer, want The Beatles zijn al sinds 1970 uit elkaar. Maar dat wil niet zeggen dat Sir Paul McCartney hun klassiekers niet meer kent, natuurlijk. En dat liet hij horen tijdens het unieke concert in de studio’s.

De 76-jarige ex-Beatle speelde een twintigtal songs. Volgens de setlist van de muzieksite Billboard opende hij met het nummer “A Hard Day’s Night” en kwamen daarna nog andere Beatles-nummers aan de beurt, zoals “Drive My Car”, “We Can Work It Out”, “Lady Madonna”, “Back In The U.S.S.R.” en de afsluiter “Helter Skelter”. McCartney speelde ook songs uit zijn komende album “Egypt Station”.

Het publiek dat nostalgisch mee danste, was speciaal geselecteerd. De show werd bijgewoond door fans die een onlinewedstrijd hadden gewonnen. Daarnaast had McCartney ook enkele wereldsterren uitgenodigd, zoals de zangeres Kylie Minogue en de acteurs Johnny Depp en Orlando Bloom.

© ISOPIX

Nostalgische tour

Eerder keerde McCartney samen met James Corden ook al terug naar Memory Lane, figuurlijk dan. Tijdens een Carpool Karaoke bezocht hij met de talkshowhost het huis waarin hij samen met John Lennon hun nummers schreef. Even later verraste hij het cliënteel van een lokale pub met een privéconcert. Het 76-jarige icoon denkt er duidelijk nog niet aan om op pensioen te gaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook